SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Tanju Özcan için 'Süper Kupa' soruşturması

Tanju Özcan için 'Süper Kupa' soruşturması

02 Ocak 2024 Salı - 14:36




Bolu Belediye Başkanı Özcan, olaylı Süper Kupa maçı için billboardlarda, “Çöl faresi bedevilere, Atatürk’ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz Türkiye olmaz” yazılı görsel yerleştirilmesi talimatı vermişti.





Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı, görselin kaldırılmasına karar verirken, Özcan hakkında soruşturma açıldı.

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynaması planlanan Süper Kupa maçının iptali sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,Bolu'nun dört bir yanındaki elektronik billboardlara hakaret içerikli bir görsel yerleştirilmesi talimatı vermişti.

Söz konusu görselde, “Çöl faresi bedevilere, Atatürk’ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk’süz Türkiye olmaz.” ifadesi yer aldı.

Söz konusu görsel, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla kaldırıldı.

Başsavcılık, görselle ilgili olarak soruşturma da başlattı.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Başkan Özcan, soruşturma haberi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor. Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz.” diyen Tanju Özcan, “Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapamaz.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap