SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Sosyal medya Erdoğan'ın bu Ayasofya açıklamalarını konuşuyor!

Sosyal medya Erdoğan'ın bu Ayasofya açıklamalarını konuşuyor!

12 Temmuz 2020 Pazar - 09:40




Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili geçmiş yıllarda yaptığı açıklamalar da yeniden gündeme geldi.





Ayasofya’yı müzeye dönüştüren 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararı açılan dava sonrası Danıştay tarafından iptal edildi. Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladığı kararname ile Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretti. Ayasofya 24 Temmuz’da cami olarak yeniden ibadete açılacak.

Dünya ve Türkiye gündemine oturan kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili geçmiş yıllarda söylediği sözler de yeniden gündeme geldi.

Erdoğan’ın 31 Mart 2018 yerel seçimlerinden önce katıldığı ve canlı yayınlanan Seçim Özel programında konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıt ise sosyal medyada gündem oldu.

“BU OYUNA GELECEK KADAR İSTİKAMETİMİ KAYBETMEDİM”

Erdoğan o konuşmada şu ifadelere yer verdi:


Bunları da aşmak bizim için sorun değil ama getirisi götürüsü nedir? Bunun bir götürüsü var. Onun faturası çok daha ağır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde bizim binlerce camimiz var. Bunu söyleyenler acaba o camilerin başına ne gelir düşünüyor mu? Bunları düşünmeden söylüyorlar.

Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.

İŞTE ERDOĞAN'IN O AÇIKLAMALARI:

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap