SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son seçim anketleri ortalığı karıştırdı! AK Parti’den büyük kopuş

Son seçim anketleri ortalığı karıştırdı! AK Parti’den büyük kopuş

13 Eylül 2021 Pazartesi - 17:38




Ekonomideki kötü gidişat vatandaşın tahammül gücünü zorlarken son seçim anketleri AK Parti’ye olan inancın bittiğini gözler önüne seriyor. Zelyut'a göre AKP'nin sonu DSP'den farklı olmayacak.





Son seçim anketleri her şeyi ortaya koydu. Araştırma şirketleri AK Parti’nın karşılaşacağı acı gerçekleri seçim anketlerine yansıtmaya devam ederken AK Parti’nin çekirdek seçmeni bile partiden ayrılma sürecine girdi.

Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut bugünkü yazısında AKP’deki kopuşları kaleme aldı. AKP’nin seçmen kayıpları hakkında açıklamlarda bulunan Zelyut bunları ekonomide yapılan yanlışlar, yanlış göçmen politikasında ısrar, hatalı salgın yönetimi başlıkları altında sıraladı.

AKP'NİN SONU DSP'DEN FARKLI OLMAYACAK

AKP yaşanan büyük kopuşları gösteren rakamları da yazsısında aktaran Zelyut “2001 yılında bu millet işsizlik %9, enflasyon %68 oldu diye tek kalemde, Ecevit dahil, MHP ve ANAP'ı sildi attı” diye yazarken Sözcü haberini okuyucularına aktardı.

 Zelyut, Taylan Büyükşahin'in siyasi partilerden bağımsız olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süphan Nasır başkanlığında  yapılan araştırma haberinin detaylarını aktardı. Araştırmaya göre;

Çabaların karşılığı alınmıyor diyenlerin oranı %91,5

Toplum adil değil diyenlerin oranı %70,6

Ekonomi iyiye gitmiyor diyenlerin oranı %90,5

İmkân ve kaynaklar eşit dağıtılmıyor diyenlerin oranı %93,3



Bu bigileri aktaran Zelyut yazısının sonunda  “Ülkede AKP'ye yakın veya ihracatla güzel gelirleri olan %10'luk kesim son derece mutlu. Gerisi ise siyasi parti ayrımı olmadan yapılan araştırmalarda ekonomik zorlukları ve adaletsizliği kabul ediyor. Anketlerde vatandaş AKP'ye oy vermiyorum derken çekiniyor. Çünkü memursa, iş adamı ise başına kötü bir şey gelmesinden korkuyor. Oysa bakın parti ayrımı olmayınca herkes sistemden şikayetçi.İşin sonunda en güvenilir anket seçimlerin kendisi olacak. Ama bildiğimiz bir gerçek var ki, AKP'nin sonu DSP'den farklı olmayacak…” analizinde bulundu.

Peki bu işsizliğe, enflasyona, gelir dağılımındaki adaletsizliğe rağmen ne olacak?

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap