SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son seçim anketleri aynı sonuçta buluştu

Son seçim anketleri aynı sonuçta buluştu

05 Aralık 2021 Pazar - 15:37




Yapılan son seçim anketlerinin benzer sonuçları dikkat çekti. 3 ankette de AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı düşüşte, CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı yükselişte...





Kamuoyu araştırma şirketleri tarafından son dönemde açıklanan seçim anketlerine göre, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP oylarında büyük düşüş yaşanıyor. Anketlerde Millet İttifakı'nın, Cumhur İttifakı'nı geçtiği görülüyor.

Ekonomik kriz nedeniyle özellikle son dönemde AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nda oy kaybı yaşandığı anketlere yansıyor.

Cumhur İttifakı partileri anketlerin güvenilirliğini tartışmaya açarken, yayınlanan anketler gündemde uzun süre yer alıyor.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, son dönemde özellikle AK Parti'de düşüşe işaret eden bazı anketler şöyle:

MAK ARAŞTIRMA / KASIM 2021

MAK araştırmanın kasım ayında yaptığı ankette Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 39.5 çıktı. Millet İttifakı'nın oyu da yüzde 39.5 olarak hesaplandı.


 AVRASYA KASIM / 2021

Avrasya Araştırma kasım ayı seçmen anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 24.2 çıktı. Yayınlanan ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan olası hiçbir aday karşısında kazanamıyor.

"Erken seçim olması durumunda sayacağım partilerden hangisine oy verirdiniz?" sorusuna katılımcılar şu yanıtı verdi:

(Kararsızlar dağıtılmadan)

CHP: 25.6 (Avrasya anketlerinde CHP kararsızlar dağıtılmadan ilk kez AK Parti'yi geçti.)


AK Parti: 24.2

İYİ Parti : 10.1

HDP: 8.8

MHP: 6.2

AKSOY ARAŞTIRMA / EYLÜL 2021


Aksoy Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu son araştırmada ise katılımcılara, "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Bu ankette de kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 30.8, CHP yüzde 28.2, İYİ Parti yüzde 13.8, HDP yüzde 10, MHP yüzde 8.6'da kaldı.

Beğendim
0
Sevdim
2
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap