SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son seçim anketindeki HDP ve MHP detayı! Yarış çok kızıştı

Son seçim anketindeki HDP ve MHP detayı! Yarış çok kızıştı

18 Mart 2022 Cuma - 14:27




Mart ayında yapılan son seçim anketleri birer birer açıklanırken ortaya çıkan tabloda yarışın çok kızıştığı görülüyor. Özellikle HDP ve MHP’nin oy oranları dikkatlerden kaçmadı.





Son seçim anketi çalışmasını yayınlayan ALF Araştırma Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma olasılığının hergeçen gün biraz daha azaldığını gözler önüne serdi.

Muhalefetin ısrarına rağmen erken seçime yanaşmayan İktidarı her geçen gün biraz daha zor bir seçim maratonu bekliyor. Türkiye’de vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısı son seçim anketlerine de yansımaya devam ediyor. ALF Araştırma’nın son seçim anketi çalışmasına göre AK Parti yüzde 30’un altına inerken MHP ile ortak oyları Cumhurbaşkanlığı için gerekli olan yüzde 50+1’in çok altında olduğu gözüküyor.

 

MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KAZANACAK

ALF Araştırma 10-15 mart tarihleri arasında Türkiye genelinde 3200 kişiyle yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Bu seçim anketinin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 36,8 olarak gözüküyor. Diğer yandan bir masa etrafında toplanan Sadet Partisi, CHP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Doğruyol Partisi’nin toplam oy oranı ise yüzde 50,3 olarak gözüküyor. Bu sonuçlara göre Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının seçimi kazanması bekleniyor.


MHP YİNE HDP’NİN ALTINDA KALDI

Ortaya çıkan son seçim anketindeki diğer bir dikkat çeken husus ise MHP’nin oy oranının HDP’nin altında kalması oldu. MHP, Cumhur İttifakı’nda değilken oy oranının çok rahat bir şekilde yüzde 10’un üzerinde olduğu bilinirken son durumda HDP’nin hemen altında yüzde 8,1 oy oranına sahip olduğu görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap