SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son Cumhurbaşkanlığı anketinden ''parlamenter sistem'' çıktı

Son Cumhurbaşkanlığı anketinden ''parlamenter sistem'' çıktı

02 Haziran 2020 Salı - 15:52




AREA Araştırma tarafından yapılan son ankette Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili halkın verdiği yanıt muhalefetin elini güçlendirecek...





AREA Araştırma Şirketi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması”nın sonuçlarını paylaştı. Verilere göre "Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu" sorusunu yanıtlayanların yüzde 42,7’si "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni tercih ederken, yüzde 57,3’ü güçlendirilmiş parlamenter sistem istediklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin genel olarak performansını nasıl buluyorsunuz" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 37,1’i sistemi başarılı bulduğunu belirtirken, yüzde 53,2’si başarısız bulduğunu söyledi. Yüzde 9,7 ise sistemle ilgili görüş beyan etmedi.

“Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu yanıtlayanların yüzde 39’u tercihini AK Parti’den yana kullanırken, yüzde 24,5’i tercihini CHP'den, yüzde 12 ise İYİ Parti'den, yüzde 10'u HDP’den yana kullandı. MHP, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ise baraj altında kaldı.

"Hükümetin ekonomi politikasını nasıl buluyorsunuz" sorusunu yanıtlayan vatandaşların yüzde 33,8’i ekonomi politikalarını başarılı bulurken yüzde 58,4 ise AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarının başarısız olduğunu söyledi. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 7,8’de kaldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap