SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son anket sonucunda Erdoğan'a kötü haber: Z kuşağından kırmızı kart!

Son anket sonucunda Erdoğan'a kötü haber: Z kuşağından kırmızı kart!

01 Mart 2022 Salı - 15:26




Doğu ve Güneydoğu'dan oy almak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü haber. Kürt kökenli Z kuşağı seçmeninin tercihleri ile ilgili yapılan son anket sonucunda Erdoğan'ın oyu yüzde 11'de kaldı.





Doğu ve Güneydoğu'dan oy almak isteyen ve bu doğrultuda kabinede değişiklik yapmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a kötü haber. Spectrum House tarafından Kürt kökenli Z kuşağı seçmeninin tercihleri ile ilgili yapılan son ankette Erdoğan'ın oyu yüzde 11'de kaldı.

İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Van ve Şırnak’ta 1012 kişiyle yapılan ankette katılımcılara “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

Soruya verilen cevapta Millet İttifakı oy oranı yüzde 19,3 olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 11.17'de kaldı. Kürt kökenli Z kuşağı gençlerin yüzde 12.5'i kararsız olduğunu dile getirirken, yüzde 39.4'ü Edirne Ceza evindeki eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'a oyunu vereceğini dile getirdi.

“Millet İttifakı” adayları arasında yüzde 46 ile en çok Ekrem İmamoğlu’nun tercih edildiği görüldü. Mansur Yavaş yüzde 27.18, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 21.3, Meral Akşener ise yüzde 6.15'te kaldı.

Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Kürt kökenli Z kuşağı gençlerin verdiği cevaplara göre oy dağılımı şu şekilde:


Millet İttifakı: Yüzde 33.1

Demirtaş: Yüzde 10

Erdoğan: Yüzde 3.3

Abdullah Gül: Yüzde 2.5

Ali Babacan: Yüzde 1.8


Kararsız: Yüzde 15.8

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap