SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son anket sonucu verildi: AKP'de derin kayıp! Cumhur İttifakı sollandı

Son anket sonucu verildi: AKP'de derin kayıp! Cumhur İttifakı sollandı

28 Ocak 2022 Cuma - 16:25




Son anket sonucu ile AK Parti ve MHP'de kötü gidişatın boyutunu gözler önüne serdi. Son anket sonuçlarına göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçiyor. İşte son anket sonuçları...





Türkiye’de her geçen gün ekonomik alanda kriz derinleşirken hukuk alanında da kötü gidişat sürüyor. Erken seçim çağrılarının yükseldiği süreçte anket şirketleri de son anket sonuçlarını bir bir yayınlıyor. Metropoll Araştırma son anket sonuçları paylaşıldı. Son anket sonucu verisine göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’ndan yaklaşık 2 puan önde yer aldığı gözlemleniyor.

SON ANKET SONUÇLARI: AKP'DE DERİN KAYIP

Metropoll Araştırma 8-12 Ocak tarihlerinde 28 kentten 1508 kişiyle telefonda görüşerek hazırladığı son anket sonuçları paylaşıldı. Son ankette katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Çıkan son anket sonuçları çarpıcı verileri ortaya koydu.

SON ANKET SONUCU: CUMHUR İTTİFAKI SOLLANDI

Son anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oyu yüzde 34, MHP ise yüzde 5,9 olarak çıkıyor. Bu sonuca göre, Cumhur İttifakı’nın toplam oyunun yaklaşık yüzde 40 olduğu anlamına geliyor.


CHP son ankette yüzde 28,4, İYİ Parti yüzde 13,3, HDP yüzde 9, DEVA Partisi ise yüzde 2 çıktı. Buna göre Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 41,7 seviyesinde…

Metropoll Araştırma Sahibi Özer Sencar, sosyal medya hesabından son anket sonuçlarını “Aralık ayına göre AKP yaklaşık 2 puan, CHP de 1 puan artmış.” sözleriyle yorumladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap