SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son anket sonucu Cumhur'u karıştıracak: Vatandaşın yüzde 70'i inanmadı

Son anket sonucu Cumhur'u karıştıracak: Vatandaşın yüzde 70'i inanmadı

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 18:47




MetroPOLL Araştırma gerçekleştirdiği son ankette vatandaşlara resmi enflasyona inanıp inanmadıkları sordu. Vatandaşın yüzde 72,9'u “İnanmıyorum, daha fazla” dedi.





MetroPOLL Araştırma’nın yaptığı son ankete göre Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine vatandaş inanmıyor. TÜİK’e göre nisanda yıllık enflasyon yüzde 69,97’yi bulurken bağımsız araştırmacılara göre oran yüzde 156,86 oldu. Sonuçlara göre, Türkiye enflasyonu en yüksek altıncı ülkesi; Avrupa’da ise birinci.

VATANDAŞ TÜİK VERİLERİNE İNANMIYOR!

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, Twitter hesabından gerçekleştirdikleri son anketi paylaştı. Katılımcılara resmi enflasyona inanıp inanmadıkları soruldu.  Sadece yüzde 22,5 “İnanıyorum” derken yüzde 72,9 “İnanmıyorum, daha fazla” dedi.

CUMHUR'U KARIŞTIRACAK ENFLASYON ANKETİ

Partilere göre sonuçlarda ise,  AK Parti seçmeninin yüzde 58,1’i ‘inandığını’, yüzde 32,6’sı oranın ‘daha fazla’ olduğunu söyledi. Öte yandan Cumhur İttifak'ı ortağı  MHP seçmeninin çoğunluğu da ‘inanmadığını’ söyledi. Yüzde 50,6’yla MHP seçmeninin yarısı ‘inanmadığını’ söylerken yüzde 46,2 “İnanıyorum” dedi.


Resmi verilere güvensizlik CHP, İyi Parti ve HDP seçmeninde yüzde 100’e yakın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap