SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son anket sonuçlarını değerlendirdi: Yolsuzluklar AKP'den soğuttu!

Son anket sonuçlarını değerlendirdi: Yolsuzluklar AKP'den soğuttu!

19 Ocak 2022 Çarşamba - 17:54




TEAM Araştırma Direktörü Ulaş Tol son anket sonuçlarına ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu.





Karar TV'de Bi' Karar Ver isimli programda Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ın konuğu TEAM Araştırma Direktörü Ulaş Tol, yayımladıkları son anketin sonuçlarını yorumladı. Kayırmacılık, yolsuzlukların ve patlayan skandalların muhafazakar seçmenleri AK Parti'den soğuttuğunu söyleyen Tol,  "DEVA ve Gelecek Partisi'nin kuruluşu nedeniyle çok fazla taşra teşkilatında, il teşkilatındaki kadroları beğenmeme tepkisine rastladık. DEVA ve Gelecek'e gittiklerine bağlıyor seçmen bunu. Kanaat dünyasında o insanlarla karşılaştığı için savunamaz hale gelmesi bunda etkili olabilir. Bir de pandeminin şöyle bir etkisi oldu: Üniversiteli gençler memleketlerine gittiler bu dönemde. Hem barınma ve saire ekonomik nedenlerle hem de online eğitim olduğu için." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİLİ SEÇMEN KAYGILI"

Öte yandan sözlerine "Ve oralara bir sosyal medyayı götürdüler, ikincisi kanaatlerini taşıdılar." diyerek devam eden TEAM Araştırma Direktörü Ulaş Tol, "Bunun etkili olduğunu ara sözlerden görüyoruz. 'Çocuğumla konuşuyorum. Böyle oluyor' falan gibi" şeklinde konuştu.

Her şeye rağmen AKP'den uzaklaşmak istemeyen muhafazakar seçmenler​in kaygılarına değinen Tol, ​​​​​​"Daha siyasi olan AK Partili erkeklerde başörtüsü kaygısı daha az. 'Bu çözüldü artık' diye düşünüyorlar. Şöyle ilginç bir anekdot da söyleyeyim. AK Parti döneminde neler iyiye gitti neler kötüye gitti diye soruyoruz. Kadınların durumunu soruyoruz. 'Çok iyiye gitti' diyorlar. 'Ama bu hiç iyi olmadı' diye de ekliyorlar. Kadınlar başörtüsü meselesinin tam olarak çözüldüğüne ikna olmuş değil. İktidar değişiminde daha dezavantajlı duruma geleceklerini düşünüyorlar. Kaygılardan biri bu" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap