SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Sera Kadıgil: ''Seçim 14 Mayıs’ta olursa Erdoğan aday olamaz''

Sera Kadıgil: ''Seçim 14 Mayıs’ta olursa Erdoğan aday olamaz''

18 Ocak 2023 Çarşamba - 15:28




Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, seçimin 14 Mayıs’ta düzenlenmesi durumunda Erdoğan’ın aday olamayacağını söyledi.





Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 2023 seçimleri için Mayıs ayını işaret etmiş ve "Gazi Meclisimiz, konuşarak, uzlaşarak, anlaşarak hem birlikte Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim" demişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda  yaptığı konuşmada Bahçeli'nin Mayıs ayı çıkışını destekleyerek 2023 seçimleri için ilk tez tarih verdi.

Demokrat Parti'nin 73 yıl önce kazandığı seçime gönderme yapan Erdoğan, seçim tarihi için 14 Mayıs'a işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, müstemleke heveslilere 'yeter' diyecektir" dedi. 

 Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, bu durumda Erdoğan’ın aday olamayacağını yineledi, yeni seçim yasasının 2023 seçimlerinde kullanılamayacağını da ekledi.

6 Nisan 2022’de kabul edilen seçim yasasının uygulanabilmesi için de seçimlerin 6 Nisan’dan sonra düzenlenmesi gerekiyor. 14 Mayıs tarihinde sandıkların kurulabilmesi içinse seçim ilanının 6 Nisan’dan önce Resmi Gazete’den yayınlanması gerek.


Kadıgil, Twitter’dan şunları yazdı: “Bir Anayasal uyarı daha yapalım. 14 Mayıs olağan seçim takvimi içinde olduğundan daha önce iki kez seçilen Tayyip Erdoğan kendi kendine (!) alacağı bir seçim kararıyla 3. kez cumhurbaşkanı adayı olamaz. ‘Ama sistem değişti’ yanıtı hukuki bir yorum değil, siyasi bir kıvırmadır.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap