SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Selvi: Erdoğan tahminimin ötesinde pozitif bir hava vermiş, TOBB üyelerine moral dopingi olmuş

Selvi: Erdoğan tahminimin ötesinde pozitif bir hava vermiş, TOBB üyelerine moral dopingi olmuş

20 Kasım 2020 Cuma - 09:26




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda yaşananlarla ilgili olarak "Erdoğan tahminimin ötesinde pozitif bir hava vermiş, TOBB üyelerine moral dopingi olmuş. ’2003-2004’teki Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı yaptık’ diyenler oldu" ifadesini kullandı.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Anlaşıldı merkez sıra reformlarda' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine "Polis telsizlerinin değişmez anonsuydu: ‘Anlaşıldı merkez.’ Merkez Bankası’nın faiz arttırım kararı, piyasalar tarafından anlaşıldı" ifadesiyle başladı.

Selvi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'yla ilgili olarak edindiği bilgileri de aktardığı yazısına şöyle devam etti:

"Sabah saatlerinde, acaba faiz artırımı beklentinin altında mı kalacak diye bir endişe vardı. Ama Merkez Bankası 4.75’lik faiz artırımı yaparak, piyasaların beklentilerini karşıladı.

Böylece Naci Ağbal’ın başkanı olduğu yeni Merkez Bankası yönetimi, güven testini başarıyla geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOBB Ekonomi Şurâsı’nda yüksek faiz konusundaki yaptığı eleştiriye rağmen bu kararın alınması, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda olumlu bir not oldu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap