SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Seçmenin hisleri ankete yansıdı

Seçmenin hisleri ankete yansıdı

22 Ekim 2023 Pazar - 14:54




Milyonlarca seçmenin hissi bıkkın, çaresiz ve öfkeli oldu





Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi’nin seçim sonrasındaki hislere dair yaptığı araştırmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Milyonlarca seçmene yayıldığı belirtilen hislerde bıkkınlık, çaresizlik ve öfke duyguları öne çıktı.

Türkiye 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için sandık başına gitti. Birçok araştırma anketi seçim sonuçlarına dair bulgular yayımlarken seçmenin hisleride göz ardı edilmedi.

Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye halkının nasıl hissettiğine dair bir araştırma gerçekleştirdi.

'SİYASİ KONULAR ÇARESİZ HİSSETTİRİYOR'

Araştırmanın sonucu ise dikkat çekici. Sonuçlara göre; ankete katılan vatandaşların neredeyse yüzde 28'i siyasi konular düşündüğünde kendisini çaresiz hissediyor.

"Son dönemde siyasi konular hakkında düşündüğünüzde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorusu yöneltilen vatandaşların verdiği cevaplara göre; yüzde 27,7'si çaresiz, yüzde 25,5'i bıkkın, yüzde 22'si öfkeli, yüzde 16,1'i umutlu, yüzde 5,4'ü heyecanlı hissediyor.

Katılımcıların 14 Mayıs ve 29 Mayıs’ta gerçekleşen genel seçimlerde oy verdiği partilere göre dağılımı da inceleme altına alındı. Verilen cevaplara göre, CHP’lilerin yüzde 95’i bıkkın, öfkeli ya da çaresiz. Bu oran, İyi Partililerde yüzde 94.5, Yeşil Sol Partiye oy verenlerde yüzde 90.

Yöneylem Araştırma'nın 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği Türkiye Siyaset Paneli Araştırması: "Seçimin Ardından Siyasete Dair Hisler" (CATI, 2398 görüşme, 27 il, % 95 güven aralığı, +/-2 hata payı, özkaynak finansmanı) pic.twitter.com/NbJpkbYA9z — Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi (@YoneylemSosyal) October 19, 2023

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap