SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Seçim anketi sonuçları: Sürpriz sonuçlar!

Seçim anketi sonuçları: Sürpriz sonuçlar!

05 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:51




Seçim anketi sonuçları açıklandı. Europe Elects, Avrasya Araştırma'nın son anketini paylaştı. Anket sonuçlarında sürpriz ortaya çıktı. AK Parti ile MHP'ye kötü haber geldi. İşte anket sonuçları...





Uluslararası anket şirketi Europe Elects, Türkiye'de Avrasya Araştırma'nın 23-28 Haziran ayında yaptığı son seçim anket sonuçlarını paylaştı.

Europe Elects'in paylaştığı seçim anketi sonuçlarına göre AK Parti yüzde 29,4, MHP ise yüzde 7,1 oy alıyor. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı ise yüzde 36,5 oldu.

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP yüzde 26,9, İYİ Parti ise yüzde 15 oy aldı. Ankette Millet İttifakı'nın toplam oy oranları ise 41,9 olarak açıklandı.

Öte yandan HDP'nin oy oranı yüzde 11 olarak açıklanırken AKP'den koparak kendi partisini kuran Ali Babacan'ın oy oranı ise dikkat çekti. Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 4,5 olarak açıklandı.

AKP'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 1,5 olurken CHP'den ayrılan Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 0,8 olduğu belirtildi.


Cumhur İttifakı'nın ortağıyım diyen Doğu Perinçek'in partisi olan Vatan Partisi'nin oy oranı ise yüzde 0,1 olarak açıklandı.

Beğendim
660
Sevdim
557
Beğenmedim
3
Üzgün
9
İnanılmaz
12

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap