SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Seçim anketi sonrası bu da Cemal Enginyurt'un oy oranı tahmini

Seçim anketi sonrası bu da Cemal Enginyurt'un oy oranı tahmini

31 Mart 2022 Perşembe - 13:49




Seçim anketi sonuçlarında AKP ve Cumhur İttifakı hızla gerilerken bu kez Cemal Enginyurt canlı yayında oy oranı tahmininde bulundu. Cemal Enginyurt, "AKP 200 milletvekili bile çıkaramayacak..." dedi.





Seçim anketi çalışmalarında AK Parti özelinde ciddi bir oy oranı kaybı yaşanırken MHP’nin de içinde bulunduğu Cumhur İttifakı da hızla geriliyor. Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt TELE 1’de ekrana gelen “Mercek” programında Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki seçimlerde alacağı oy oranına ilişkin tahminlerini paylaştı.

CEMAL ENGİNYURT’TAN CUMHUR İTTİFAKI İÇİN OY ORANI TAHMİNİ

Cemal Enginyurt, seçim güvenliğinin tehdit altında olduğuna dikkat çekti. AK Parti ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu düzenlemesine ilişkin de konuşan Cemal Enginyurt, AK Parti ve Cumhur İttifakı için seçim anketi sonuçlarında çıkan oy oranlara yakın bir oran verdi.

‘AKP 200 VEKİL ÇIKARAMAYACAK, YÜZDE 30 OY ALACAKLAR’

Cemal Enginyurt, “Her kim seçim sistemi ile oynamışsa bedeli çok ağır ödemiştir.” dedi. Cemal Enginyurt, şöyle konuştu:

“AKP ne yaparsa yapsın, oynadığı bu seçim sistemiyle bedelini çok ağır ödeyecek ve göreceksiniz ki AKP 200 milletvekili bile çıkaramayacak. Bu kadar iddialı söylüyorum. 200 milletvekili çıkaramayacak. Seçim kurullarına bizzat AK Parti ilçe başkanlarını getirse de çıkaramayacak. Bunlar ne yaparsa yapsın öyle seçim sonucu çıkacak ki ortaya, nasıl ki İstanbul seçimlerinde 830 bin fark yedilerse bu seçim sonucunda Millet İttifakı yüzde 55 bunlar yüzde 30 alacaklar. Allah'ın izniyle ve inanarak söylüyorum.”


Beğendim
5
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap