SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Sarıgül ile Babacan görüştü: Siyasette artık yeni çözümler gerekiyor

Sarıgül ile Babacan görüştü: Siyasette artık yeni çözümler gerekiyor

09 Kasım 2021 Salı - 17:11




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü DEVA Partisi Genel Merkez binasında ağırladı. Görüşme sonrası iki lider açıklamada bulundu.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ağırladı. İki genel başkan görüşmenin ardından basının karşısına birlikte çıktı. Babacan,  “Ülkemiz zor günler geçiriyor. Her alanda sorunlarımız büyüyor. Ülkeyi yönetenlerin sorunlara çözüm üretme becerisi kalmamış durumda. Siyasette artık yeni çözümler gerekiyor.” dedi. 

Babacan şu ifadeleri kullandı:

Yeni arayışlar Türkiye’nin en önemli ihtiyacı

“İki yılda kurulan yeni siyasi partiler oldu. Yeni siyasi partilerin kurulması vatandaşlarımızdan gelen büyük talebin bir sonucu. Mevcut siyasi partilerle ilgili artık bir çıkış zor. Yeni arayışlar, yeni çıkışlar Türkiye’nin önemli ihtiyacı…

Anayasa maddelerindeki değişiklikleri çalışıyoruz

Türkiye’nin mutlaka normal, sivil bir dönemde hazırlanmış yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bu aynı zamanda kutuplaşmanın azaldığı, ülkenin normalleştiği bir dönem demek. Öncelikle Anayasa’nın şu sistemle ilgili maddelerini hızlıca değiştirerek, Türkiye’nin bir an önce parlamenter sisteme dönmesiyle ilgili adımı atmanın pragmatik bir yol olacağına karar verdik. Bunun için yoğun bir şekilde parlamenter sisteme geçişle ilgili Anayasa maddelerindeki değişiklikleri çalışıyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda, ülkenin kutuplaştırılmadığı, gerilmediği, insanların yüzünün güldüğü ve yarınlara güvenle bakabildiği dönemde, o birlik beraberlik ruhuyla yeni, sivil bir Anayasa çalışması gönülden arzumuz.”


Demokratik parlamenter sisteme geçmemiz lazım

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise şunları söyledi: 

"Türkiye’nin yeni bir enerjiye, yeni bir hayat sahasına, yeni bir çareye ve değişime ihtiyacı var. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çok sesliliğe ihtiyaç var.

Türkiye Değişim Partisi olarak siyasetin dilini ve yapılış şeklini değiştirmek üzere yola çıktık. Deva Partisi ile bu konuda birçok ortak noktada birleştiğimizi görmekten memnun oldum. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı partimizin ana görüşüdür. Demokratik parlamenter sisteme geçmemiz lazım.

Sivil bir anayasa yapmamız lazım. Bu anayasanın senin anayasan benim anayasam değil hepimizin Anayasası olması lazım. Seçim sisteminin her seçim döneminde değişmemesi,  adil ve demokratik hale gelmesi lazım. Tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin katıldığı tarafsız bir ekonomik ve sosyal konsey kurmamız lazım. Bu konseyin asgari ücret, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, emeklilerin durumu ile ilgili çalışmalar yapması lazım."

TDP heyetinde Parti Sözcüsü Soner Gökçe, genel başkan yardımcıları Gülnur Kamaşak ve Aziz Murat Hatipağaoğlu ile Ankara İl Başkanı Deniz Kaya yer aldı. DEVA Partisi heyetinde ise genel başkan yardımcıları Sadullah Ergin, İbrahim Çanakcı ve Evrim Rızvanoğlu ile Ankara İl Başkanı Ali Güven bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap