SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Saadettin Tantan: BOP, hala devam ediyor

Saadettin Tantan: BOP, hala devam ediyor

15 Mart 2021 Pazartesi - 09:44




Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, "PKK üzerinden Erbil'den Doğu Akdeniz'e çıkış alarak Kızıldeniz'i kontrol etmek istiyorlar. Esas proje vaadedilmiş topraklar" dedi. Kaynak Yeniçağ: Saadettin Tantan: BOP, hala devam ediyor





Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, "BOP süreç içinde hala devam ediyor" dedi. Türkiye'nin Habur sınır kapısını kapatıp, Ovaköy sınır kapısını açarak hem sözde Kürt devletçiğini engellemiş hem de Irak'ın parçalanmasını önlemiş olacağını belirten Tantan, "Türkiye Suriye, Lübnan ile birlikte münhasır ekonomik bölge ilan etmeli. Suriye'de artık Rusya var. Rusya güney komşumuz oldu. Rusya enerji kaynakları nedeniyle bölgede etkin olmak istiyor" uyarısında bulundu.

Rusya'nın Azerbaycan, Gürcistan ekseninde Kafkasya'ya yerleştiğine dikkat çeken Tantan, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: "Doğu Akdeniz'de de Rusya kazanıyor. Suriye'ye yerleşti. Tartus'ta limanını genişletti. ABD İsrail'in güvenliği için PKK'yı kullanarak sözde Kürt devletini kurmak istiyor." 

Katar'dan gelecek doğal gazın da maliyetleri düşük olduğu için Türkiye'den batıya aktarılmasının planlandığını vurgulayan Tantan şöyle konuştu:
"İsrail ve Mısır da kendiliğinden projede yer almak isteyecek. Burada Erbil'deki Pentagon projesi PJAK üzerinden Hazar havzasını kontrol etmek, PKK üzerinden Karadeniz'e açılmak. Büyük Ermenistan ve Büyük Kürdistan görünürde projeler. Esas proje vaadedilmiş topraklar yani Fırat ve Dicle'yi içine alan Arz-ı Mevud. PKK üzerinden Erbil'den Doğu Akdeniz'e çıkış alarak Kızıldeniz'i kontrol etmek istiyorlar. Çin'in deniz güzergahını kontrol etmek istiyorlar. Çin büyük rüşvetler vererek bölgelere hakim oluyor. Pentagon aynı zamanda PKK üzerinden Basra Körfezine hakim olmak istiyor. BOP süreç içinde hala devam ediyor."

Türkiye'de muhalefet partilerinin bir araya gelerek toplumun bilgi edinmesi için toplumun bilgi edinme hakkının önünü açacak yasayı gündeme getirmeleri gerektiğini kaydeden Tantan, devamla şöyle konuştu:
"Terör örgütleri, bizim üzerinden para kazanarak, Türkiye'yi bölmek istiyor. Terör örgütleri ile mücadele için gerekli yasal alt yapıyı TBMM'ye getirmeleri gerekiyor. Yabancı servislerin Türkiye'yi bölmek için çalışmalarının ortadan kaldırılmasına yönelik istihbarat birimlerinin alt yapılarının güçlendirilmesi gerekiyor. Bunun alt yapısını yasal olarak hazırlamalı. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi. İran nükleer silahları elde etmek üzere. Kendi bölgesini gözetlemek için uydu sistemlerini Türkiye kendi üretmeli, kendi iradesi doğrultusunda kullanmalı. " 

ABD'nin Suriye ve İran ile anlaştığı takdirde Türkiye'nin planı olması gerektiğini kaydeden Tantan, "Türkiye için en büyük tehlike Rusya'nın Kafkasya'ya yerleşmesi, ABD'nin Ermenistan'ı kullanmak istemesi nedeniyle terör örgütlerinin orada yuvalanması. Azerbaycan'ı da tehdit edecek biçimde bu örgütlerin kullanılmak istenmesi bölgede istikrarsızlığı hedefliyor. Azerbaycan'daki yönetimin tutumu bazı gerçekleri hem Azerbaycan'ın hem Türkiye'nin görmesini engelliyor. Onlarda rejimden açılım bekliyor. ABD, Suriye ve İran ile anlaşabilir. Anlaşamazsa da Irak, Suriye parçalanacak, Türkiye ve İran da parçalanacak" diye konuştu.  


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap