SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Putin’den Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektuba çok sert tepki

Putin’den Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektuba çok sert tepki

17 Ekim 2019 Perşembe - 14:00




ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı skandal mektuba uluslararası arenada ilk büyük tepki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektup aşırı derecede garip bir dile sahipti. Bu tür bir dil genelde devlet başkanları tarafından kullanılmaz” ifadesi yer aldı.





ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Suriye’deki harekattan hemen önce yazdığı ve dün Beyaz Saray tarafından yayınlanan mektup tartışılıyor.

‘DEVLET BAŞKANLARI ARASINDA GENELDE KULLANILMAYAN BİR DİL’

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, harekat ile ilgili bir açıklama yaptığı sırada mektupla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Peskov, “Devlet başkanları arasındaki yazışmalarda böyle bir dille pek karşılaşmazsınız. Son derece sıradışı bir mektup” dedi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ SALI GÜNÜ

Kremlin sözcüsü, Erdoğan’ın salı günü Suriye’deki harekatı Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’le görüşeceğini belirtti. Peskov, harekat sonrasında Suriye’nin kuzeyinde yaşanan insani durumdan ve sığınmacı akınından endişe duyduklarını da ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap