SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Özlem Zengin'den ilk açıklama

Özlem Zengin'den ilk açıklama

18 Aralık 2023 Pazartesi - 10:23




Hayatını kaybeden Hasan Bitmez'e 'Allah'ın gazabı böyle olur' demişti...





AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamanın sonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Saadet Partili Hasan Bitmez, yere yığılırken elini havaya kaldırdığı fotoğraf ile ilgili kendini savundu. Zengin, "Kamuoyunda farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı kınıyorum. Benim ayağa kalkmam aynen şu an olduğu gibi hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak sizin bilginiz dahilinde cevap vermek içindir" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda 12 Aralık Salı günü kürsüde fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınarak, hayatını kaybetmişti.
Bitmez, fenalaşmadan önce AK Parti’nin Filistin’e saldıran İsrail’e yönelik politikalarını eleştirirken; tartışmada AK Parti sıralarından kendisini hedef alan ifadeler kullanılmış, bu ifadelerin en ağırı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den gelmişti.

'ALLAH'IN GAZABI BÖYLE OLUR'

Bitmez, konuşması bitirdikten hemen sonra fenalaşarak yere yığılmış ancak AK Partililerin hedef alması devam etmişti. Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmada Bitmez yere yığılınca AK Parti grubundan “Allah’ın gazabı böyle olur” ifadeleri sarf edildiği görülmüştü.

İsmail Saymaz’a konuşan CHP’liler bu ifadeyi kullananın Özlem Zengin olduğunu söylemişti.

ÖZLEM ZENGİN YAŞANANLARA İLİŞKİN KONUŞTU

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan tartışma hakkında konuştu. Meclis’te söz alan Zengin, Bitmez yerdeyken elini yükselttiği fotoğrafın ‘söz almak için’ olduğunu ileri sürdü ancak sarf ettiği öne sürülen “Allah’ın gazabı böyle olur” ifadeleri hakkında konuşmadı.
Zengin’in açıklaması şöyle:

“O gün hatip (Hasan Bitmez) konuşurken ben sizin yanınıza gelerek söz talebinde bulundum. Ayağa kalktım, hatip konuşmasını bitirirken, kendisi de kürsüdeyken söz istedim. Ben AK Parti grup başkanvekiliyim, burada arkadaşlarımız her şeye şahitler, biz grup başkanvekillerinin görevi şu an olduğu gibi bize yapılan, hacmini aşan ve itiraz ettiğimiz konulara cevap vermektir. Bu konuyla alakalı izahlarımı daha sonraya bırakacağım. Kamuoyunda farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı kınıyorum. Benim ayağa kalkmam aynen şu an olduğu gibi hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak sizin bilginiz dahilinde cevap vermek içindir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap