SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Özgür Özel: "Size söz veriyorum; ilk genel seçimde Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız."

Özgür Özel: "Size söz veriyorum; ilk genel seçimde Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız."

01 Nisan 2024 Pazartesi - 09:56




CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Seçim sonuçları göstermiştir ki bugün seçmen yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi" dedi.





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Burada konuşan Özel, "Başladığı yarışı rakibini tam 2 kat farkla kazanan Mansur Başkanı, bir cumhurbaşkanı, 17 bakana karşı seçim karşı kazanan Ekrem Başkanı, muhteşem bir seçim sonucuna imza atan Vahap Seçer'i, Adana gibi başkan Zeydan Karalar'ı, Antalya Büyükşehir'i, Antalya Belediyesi'ni kurulduğu günden bugüne ilk kez 2 kez üst üste kazanma başarısını gösteren Muhittin Böcek'i, iyi yönetiyorlar, burayı da onlar gibiler yönetsin dedirttikleri için ve geçen seçimde CHP'de olan, baba ocağının bayrağını hiç yere düşürmeyen, hep gönderde tutan başkanlarımız ve teşkilatımız, örgütümüzü, Aydın'ı, Muğla'yı, İzmir'i, Eskişehir'i, Tekirdağ'ı kutluyorum" dedi. Özel, Kürt seçmene de teşekkür etti.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Tüm siyasi partileri kazanan kaybeden tüm adaylarını yakasında bir parti rozeti olmadan arkasında bir parti olmadan bütün muhtar adaylarımızı kutluyorum. CHP'nin 3'ü yanımda olan, özellikle Ankara'da, İstanbul'da, Mersin, Antalya ve Adana'da geçen seçimde AKP'den bütün şehirleri devralıp yangınlarda, sellerde, depremlerde hiçbirimizi mahcup etmeyen 5 kahraman belediye başkanımıza özel olarak teşekkür ediyorum.

Başladığı yarışı rakibini tam 2 kat farkla kazanan Mansur Başkanı, bir cumhurbaşkanı, 17 bakana karşı seçim karşı kazanan Ekrem Başkanı, muhteşem bir seçim sonucuna imza atan Vahap Seçer'i, Adana gibi başkan Zeydan Karalar'ı, Antalya Büyükşehir'i, Antalya Belediyesi'ni kurulduğu günden bugüne ilk kez 2 kez üst üste kazanma başarısını gösteren Muhittin Böcek'i, iyi yönetiyorlar, burayı da onlar gibiler yönetsin dedirttikleri için ve geçen seçimde CHP'de olan, baba ocağının bayrağını hiç yere düşürmeyen, hep gönderde tutan başkanlarımız ve teşkilatımız, örgütümüzü, Aydın'ı, Muğla'yı, İzmir'i, Eskişehir'i, Tekirdağ'ı kutluyorum.

Memleketi Manisa'ya özel teşekkür

Bu başarıda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ve bir özel teşekkür; cumhuriyet tarihi boyunca hiç kazanmadığımız bir ili, 17 ilçesinin 14'ünü, nüfusunun yüzde 92'sini kazandığımız, yüzde 60'la rekor kırdığımız memleketim Manisa'ya teşekkür ediyorum.


"Mansur Yavaş gibi, Ekrem İmamoğlu gibi çalışacaklar"

Seçimi kazanan Türkiye İttifakı'dır. Türkiye İttifakı kazandı, Türkiye kazandı. Bu seçimin kaybedeni yok. Tüm Türkiye'de bize oy veren herkes memnun etmek, kimseyi pişman etmemek, üzmemek üzere... Arı gibi çalışacaklar, Mansur Yavaş gibi çalışacaklar. Ekrem İmamoğlu gibi çalışacaklar. 

"İlk genel seçiminde Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız"

Bu seçimde Mansur Başkan çok emek verdi. Nazar değer diye söylemeye utanıyorduk; 25 belediyeden 16 tanesini aldık, 17 oldu. Bu ikinci yüzyılın ilk yerel seçimiydi. Size söz veriyorum, 2'nci yüzyılın ilk genel seçiminde Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız.

"Kürt demokratlara ve seçmenlere yürekten teşekkür ediyoruz"

Anketlere burun kıvıran, bizi adaylaşma sürecinde küçük düşürmeye çalışanların hepsi  sonuçlarla ölçme ve değerlendirmeyi önemseyen bir yönetim anlayışına tanık oldular. Arkadaşlarıma şunu dedim; biz doğrusunu yaptık. Sözümüze değer veren, iyi insanlara, milliyetçi, muhafazakar demokratlara ve birleşe birleşe kazanalım diyerek bizimle olan herkese, Kürt demokratlara ve seçmenlere yürekten teşekkür ediyoruz.

"Kalp kırdıysak onarmak görevimdir, ben özür diliyorum"

Hata yaptıysak, kalp kırdıysak onarmak görevimdir, ben özür diliyorum, hakkınızı helal edin. Gönüller yapacağız. Boynumuzun borcu... Kimseyi üzmeyin, küçük görmeyin, kimseyle alay etmeyin, çok rica ediyorum. Seçim kaybetmişlerin yakınlarını, çocuklarını düşünün. Başarıyı taşımanın en yüce hali alçakgönüllülüktür.

Hepinizi çok seviyorum, hepinize yürekten teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap