SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Özel'den Bahçeli'ye 'özerklik' çıkışı

Özel'den Bahçeli'ye 'özerklik' çıkışı

27 Aralık 2023 Çarşamba - 00:19




CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, MHP lideri Bahçeli'nin CHP ve DEM Parti konuşmalarını dinlemeden Genel Kurul'u terk etmesine tepki göstererek HÜDA PAR'ın bugünkü 'özerklik' açıklamasına işaret etti.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmalar öncesinde, geçtiğimiz günlerde kaybedilen şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

BİLDİRİ TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen terör saldırılarında iki günde 12 asker şehit olmuştu. Bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de saldırılarla ilgili AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzasıyla ortak bildiri yayımlanmıştı. DEM Parti ve CHP ortak bildiriyi imzalamamıştı. CHP, üç grup başkanvekilinin imzasıyla ayrı bir bildiri yayımlamıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti'nin ve CHP'nin ortak bildiriye imza atmaması üzerine dün, Genel Kurul'da partilerin konuşmaları esnasında Meclis'i terk ederek tepki gösterdi.




ÖZEL HÜDA PAR'IN 'ÖZERKLİK' AÇIKLAMASINA İŞARET ETTİ

Özel, Bahçeli'nin Genel Kurul'u terk etmesini değerlendirerek "Sayın Bahçeli, HDP'yi CHP'yi dinlemedi ama HÜDA PAR'ı dinledi" dedi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurul konuşmasında "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmeli" sözlerini kullanmıştı. 6




GENCECİK VATAN EVLADIMIZ ŞEHİT OLDU

İçimizi yakan acı haber aldığımız bir hafta sonunu geçirdikten sonra dün bütçe görüşmelerini gerçekleştirdik. Bugün ağır bir atmosferde bir grup toplantısı yapıyoruz. 6 gencecik vatan evladımız şehit oldular. Bir tek evladımız şehit olduğunda hepimizin yüreğine ateş düşüyor. Devrim şehidimiz Kubilay'ın anma törenindeydim. Bir gece önce şehit olan askerimizin ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Böyle bir ülkenin vatandaşları olmanın, kurucu partinin mensupları olmanın şahsım adına genel başkanı olmanın gururunu yaşadım. 6 şehit daha haberi geldi. Yüreğimiz yandı, böğrümüze taş oturdu. Hep birlikte bu acıyı yaşadık.

KAHRAMAN ORDUMUZUN ARKASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ




Kahraman ordumuza, milletimize baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Teröristlerle mücadelemizde kahraman ordumuzun arkasında olduk olmaya devam edeceğiz. Elbette siyasi partiler böyle durumlarda ülkede üstlendikleri sorumluluğun yerine getirmek durumundadırlar. Biz birlik dayanışma mesajlarını paylaşırken, birileri süreci kendileri açısından hasarsız atlatmanın hesabı içine girdiler, bir büyük algı operasyonlarının ilk günlerini yaşadığımızı da hissettirdiler. Biz şehit ailelerini düşünürken, Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekte meşguldüler.

BAHÇELİ'YE YANIT




CHP'nin bildirisinde PKK yazmıyormuş, CHP, PKK diyemezmiş. Sayın Bahçeli bugün dedin ya "hain" diye; PKK'nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Erdoğan'ın tweet'i.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap