SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Optimar seçim anketi: Tansu Çiller ve Ayhan Bilgen kaç oy alır?

Optimar seçim anketi: Tansu Çiller ve Ayhan Bilgen kaç oy alır?

26 Mart 2022 Cumartesi - 13:47




Sabah gazetesinin yazarı Mahmut Övür, Optimar seçim anketi üzerinden Tansu Çiller ve Ayhan Bilgen'in oy oranlarına ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Tansu Çiller ve Ayhan Bilgen'in oy oranı...





Sabah gazetesinin yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısının bir kısmında siyasete girmeye yeltenen eski Başbakan Tansu Çiller ve HDP’den istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ayhan Bilgen’in oy oranını açıkladı.

“Toplum, siyasete girmeye hazırlanan yeni isimlere ve yeni partilere nasıl bakıyor?” diyen Mahmut Övür, şunları kaydetti:

“Önceki gün Optimar Araştırma Şirketi'nin mart ayı anketini vermiş, AK Parti'nin oyu artarken CHP'nin yerinde saydığına, küçük partilerin ise hâlâ küçüklüklerini koruduğuna dikkat çekmiştim.

Peki toplum, siyasete girmeye hazırlanan yeni isimlere ve yeni partilere nasıl bakıyor?

İnsan ister istemez, "Onca parti varken, hâlâ yeni parti arayan var mı?" diye sormadan edemiyor. Meğer varmış... Mesela şu sıralarda iki yeni parti kurma girişiminden söz ediliyor: Eski Başbakan Tansu Çiller ve HDP'den ayrılan Ayhan Bilgen.

Ne kadarı oya dönüşür bilemem ama ankette şöyle bir veri var: Tansu Çiller'e oy veririm diyen seçmenlerin oranı yüzde 5.6, Ayhan Bilgen'e oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 2.5... Küçük partilerin oy oranlarına bakınca, bu iki girişim de onlardan geri kalmış sayılmaz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap