SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Mustafa Destici'den Cumhur'u karıştıracak eleştiri: Yeterli değil...

Mustafa Destici'den Cumhur'u karıştıracak eleştiri: Yeterli değil...

16 Mart 2022 Çarşamba - 14:49




BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP ve MHP'nin hazırladığı seçim kanunu teklifini eleştirdi.





BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.  AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak hazırladığı seçim kanunu teklifine ilişkin tespitlerde bulunan Mustafa Destici, partisinin önümüzdeki seçime Cumhur İttifakı ile birlikte kendi adı, amblemi ve adaylarıyla katılacağını ifade etti. Ayrıca seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesine rağmen yüksek olduğunu söyleyen Mustafa Destici, "Yüzde 7'ye indirilmesi yeterli değil" eleştirisinde bulundu.

"SEÇİM BARAJININ YÜZDE 7'YE İNDİRİLMESİ YETERLİ DEĞİL"

Öte yandan gazetecilerin sorularına yanıt veren Mustafa Destici  "Siz seçime Cumhur İttifakı içinde AK Parti listesinden mi gireceksiniz? Nasıl bir formül düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, seçim barajının kaldırılması gerektiğini daha önce birçok kez dile getirdiğini, barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye indirilmesinin yeterli olmadığını dile getirdi. "BBP, seçime AK Parti listelerinden girmeyecek mi?" sorusu üzerine Destici, "BBP, seçimde Cumhur İttifakı içinde, kendi adı, amblemi ve adayları ile yer alacak. BBP'nin kararı budur." dedi.

Destici, muhalefetin, "Seçim Kanunu teklifi ile küçük partilere verilecek oyların görmezden gelineceği" yönündeki eleştirisine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Seçim Kanunu teklifi ile bir partiye avantaj, diğer partiye dezavantaj yok.Bizim böyle bir endişemiz yok." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap