SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Muharrem İnce CHP'den ihraç mı ediliyor? Dilekçe verdiler

Muharrem İnce CHP'den ihraç mı ediliyor? Dilekçe verdiler

02 Eylül 2020 Çarşamba - 14:40




Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'li iki üyenin ‘Memleket Hareketi’ başlattığını duyuran Muharrem İnce'nin partiden ihracı için Yalova İl Başkanlığı'na dilekçe verdiğini açıkladı.





Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV’de katıldığı bir programda ‘Memleket Hareketi’ başlatan CHP’li Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Yarkadaş, İnce’nin 4 Eylül günü Sivas Havalimanı’na ineceğini belirterek, şunları söyledi: “Kendisini karşılayacak olan dar bir gruba seslenecek. Ben yayına gelmeden önce dün Muharrem İnce’yi aradım. Kendisine Sivas’a gidecek misiniz? Programınızda bir değişiklik var mı, diye sordum. İnce, 4 Eylül günü sabah saat 10’da Sivas’a ineceğini havalimanında kendisini karşılamaya gelen küçük bir gruba sesleneceğini söyledi. Ben de dedim ki, Bir hareket başlatıyorsunuz, memleket hareketi, 300-500 insan az değil mi?”

‘İNCE OTOBÜSE CHP’Lİ OLARAK BİNECEK AMA CHP’Lİ OLARAK İNEBİLECEK Mİ?’

“Şunu söyledi: Pandemi var, Giresun’daki gibi çok büyük kalabalıkları toplamak istemem. Giresun’da biliyorsunuz cumhurbaşkanı garip bir miting yaptı, çay dağıttı. İnsanlar koronayı unutmuş şekildeydiler. Şimdi ne yapacak Muharrem İnce, 4 Eylül günü Sivas’a inecek. Havalimanının önünde bir konuşma yapacak. Ardından Sivas Kongresi’nin yapıldığı bir binanın önüne gidecek. Orada geniş bir konuşma hazırladığını ya da gazetecilerle buluştuğunda demeç verebileceğini söyledi. Ardından Madımak otelinin önüne gidecek. Biliyorsunuz 1993’te katliamın gerçekleştiği oteldi. Ve bir de bir köyü ziyaret etmesi bekleniyor. Sonra Muharrem İnce’nin otobüsü yola çıkacak. Muharrem İnce o otobüse bir CHP’li olarak binecek. Ama o otobüsten bir CHP’li olarak inebilecek mi onu bilmiyorum.

‘İKİ ARKADAŞIMIZ MUHARREM İNCE, KARDEŞİ VE VEFA SALMAN HAKKINDA DİLEKÇE VERMİŞ’


“Şimdi hem Muharrem İnce, hem de kardeşi hem de Yalova’nın görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Vefa Salman hakkında iki partilimiz disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle Yalova il başkanlığına dilekçe vermiş. Ve bu dilekçede de Muharrem İnce’nin yaptığı konuşmalardan, Muharrem İnce’nin kardeşi Hüseyin İnce’nin Facebook’a yazdığı yazılardan, Vefa Salman’ın da belediyede devam eden soruşturmadan dolayı parti hukukuna aykırı davrandığı gerekçesiyle partiden ihraçları istendi. Tabii burada Yalova İl Başkanlığı Muharrem İnce ile ilgili bir disiplin kararı verebilir. Ancak Muharrem İnce eski milletvekili olduğu için bunu partinin en üst yargı organı olan Yüksek Disiplin Kurulu’na götürüp 7 gün içinde itiraz edebilir. Ben bugün CHP kulislerinde nabız yokladım. Ve bu nabızda da Sayın Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin partiden atılmasına sıcak bakmadığı kanaatine eriştim. Belki Muharrem İnce de kendisiyle ilgili dilekçeyi şimdi duydu. Kardeşi Hüseyin İnce de duymuş olabilir. Vefa Salman da şu an duymuş olabilir.”

‘CHP’Yİ ZOR BİR KARAR BEKLİYOR’

“Yalova İl Başkanlığı Disiplin Kurulu bildiğim kadarıyla bu hafta toplanacak. Ama nasıl bir karar verecek. 1000 günde memleketi dolaşacağım diyor ya Muharrem İnce. O otobüs Hakkari’den İzmir’e, İzmir’den Sinop’a, Sinop’tan Kars’a giderken acaba Muharrem İnce hala CHP’li olarak devam edecek mi? Burada Cumhuriyet Halk Partisi’ni zor bir karar bekliyor. Hem Yüksek Disiplin Kurulu’nu hem Yalova İl Başkanlığını.

‘İNCE’NİN ADAYLIĞINA SOĞUK BAKMIYORUM’

“Muharrem İnce parti kurarsa CHP’ye zarar verir mi? Fiziken zarar vermez. Çünkü havuz sistemi var. Millet İttifakının içinde yer alır. Kurar mı kurmaz mı bilmem. Çok kuracağını zannetmiyorum. Parti kurmak kulağa çok hoş gelir de, çok zor çok meşakkatli bir iştir. Partiyi kurmak kolaydır. 30 kişiyle kurarsınız. Yaşatamazsınız.


‘BİRİLERİ ŞAŞIRMIŞ ABDULLAH GÜL’DEN BAHSEDİYOR’

“Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor mu, istiyor. CHP’nin bugünkü koşullarda Muharrem İnce’yi aday yapmayacağı açık mı, açık. Cumhurbaşkanı adayı olmasının CHP’ye bir zararı var mı? Hiçbir zararı yok. Millet İttifakı’nın düzleminde ne kadar çok aday çıkarsa havuz o kadar çok dolar. O yüzden Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığına soğuk bakmıyorum. Yani birileri kendisini şaşırmış Abdullah Gül’den falan bahsediyor. Millet İttifakının adayının Abdullah Gül olarak ilan etmesi için siyaseten hiçbir şey bilmemesi gerekir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap