SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Muharrem İnce "Bu millet sürtük değil"

Muharrem İnce "Bu millet sürtük değil"

23 Temmuz 2022 Cumartesi - 16:16




Memleket Partisi, altı üst düzey ismin istifasının ardından parti meclisini yenilemek üzere 1. Olağanüstü Kurultay’ını gerçekleştirdi.





Kurultayda konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "sürtük" sözleri üzerinden sert eleştiriler yöneltti. İnce, "Bu millet sürtük değil ama sen; BAE'nin, Katar'ın, Suudi Arabistan'ın kapısında 3-5 milyar dolar için sürtüyorsun!" dedi.

Memleket Partisi, yönetimdeki istifa dalgasının ardından ilk olağanüstü kurultayını Ankara’da bulunan bir otelde gerçekleştirdi. Yaşanan üst düzey istifalar nedeniyle 60 kişiden oluşan parti meclisi 43 kişiye düşmüştü. Muharrem İnce, partililerin oluşturduğu koridordan "Gençlerin umudu" sloganlarıyla geçerek kurultayın yapılacağı salona girdi.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi

Kurultayı ‘olağanüstü’ yapmalarının nedenini, “Dağ başını duman almış dedik, beraber yola çıktık. Birileri bizi sattı, o yüzden buradayız. Neden sattıklarını zaman gösterecek. Ben sizinle sonsuza kadar yürümek için buradayım. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz" sözleriyle açıklayan İnce, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

"Bu millet sürtük değil"


İnce, Erdoğan'ın "sürtük" sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Millete "sürtük" diyor ya Katar kapılarında sürtüyor 3-5 milyar dolar için. Kim sürtük, sürten kim? Bu millet sürtük değil. Bu millet sürtmüyor ama sen Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Katar'ın, Suudi Arabistan'ın kapısında 3-5 milyar dolar için sürtüyorsun." 

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap