SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Millet İttifakı'nın ekonomi kadrosunda kimler olacak? Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Millet İttifakı'nın ekonomi kadrosunda kimler olacak? Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

03 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:55




Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde ekonomi yönetiminde yer alacak isimlerin belli olduğunu söyledi. Yeni ekonomi yönetimini "Şampiyonlar Ligi kadrosu" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, bir kaç gün içerisinde ekonomi yönetimdeki isimleri kamuoyuna sunacaklarını belirtti.





CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ekonomi politikaları hakkında konuştu.

Millet İttifakı'nın, Türkiye'yi dünya ile rekabet eder hale getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bugün mutfağımızda önemli bir konuğum var. Eşlerimiz salonda, biz de buraya sığındık. 15 Mayıs itibariyle birlikte çok önemli çalışmalara imza atacağımız Ali Bey ile çayımızı içiyoruz. Fırsat bu fırsat, size de seslenelim dedik. Sayın Ali Babacan, yıllarca ekonomi yönetiminin başında yer almış, ekonomide akılcı bir politika benimsemiş, işinin ehli bir siyasetçi. Dünyanın güvendiği bir insan. Millet İttifakı ile birlikte, devletin ekonomi kurumlarını dünya ölçeğinde güvenilir hale getireceğiz. Mesleki liyakat, kurumlara geri dönecek. Finans çevrelerine gerçekçi bir biçimde güven vereceğiz. Bütçe disiplinini sağlarken vergide adaleti de sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"ÖNCE FERAH SONRA REFAH"

Türkiye'yi dünya ile rekabet eden bir ülke haline getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Planlı ve temiz yatırımlarla, her alanda üretim hamleleri ile, yenilikçi teknolojilerle ülkemizi dünya ile rekabet eden bir ülke haline getireceğiz. Hatırlayın; önce ferah, sonra da refah dedik." dedi.





"ŞAMPİYONLAR LİGİ KADROSU KURDUK"


Ekonomi yönetiminde yer alacak kadroların da belli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'ye hızlı nefes aldırıp bizi bu krizden çıkaracak ve sonrasında da kalıcı refahı sağlayacak ekipler hazır. Dünyada çok saygı gören, yurt dışında ve yurt içinde çalışan akademisyenlerimiz, deneyimli bürokratlarımız var o ekipte. Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarından ekonomi alanında uzman isimler ki birkaç gün içerisinde bu şampiyonlar ligi kadrosunu da göreceksiniz. Ne yapacağımızı biliyoruz." açıklamasında bulundu.

Göreve geldikten sonra ekonomiye nefes aldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevi devralır almaz, önce halkımıza nefes aldıracak güçlü çözümleri hayata geçireceğiz. Hayat pahalılığını, fiyat istikrarsızlığını ve bu yaşanan yıkıcı enflasyonist süreci sona erdireceğiz. İç ve dış kaynaklarını harekete geçirerek ekonomimize nefes aldıracağız. Bunun için birçok ülkeye gittim. Bu ekibi söyleyince, önümüzde tüm kapılar açıldı. Temiz sermaye, gideceği ülkede kadro ve liyakat görmek istiyor. Bu yüzden bilim, teknoloji ve yatırım merkezlerini ziyaret ettim. Dünyanın en büyük yatırım fonları ile çalışma toplantıları yaptım. Yüzlerce milyar liralık temiz yatırım sözleri aldım. Bu söz sadece Bay Kemal'e verilmedi. Her şey bir ekip işi. Ancak sadece bununla yetinmeyeceğiz, kalıcı refahı da Türkiye'ye getireceğiz. Biliyorsunuz, projelerimizi size tahtamın önünden açıklıyorum. Türkiye'de çağın sanayi devriminin altyapısını kuracağız. Dijital teknoloji, yapay zeka, makine öğrenimi, finansal teknolojiler ve yeşil enerji konuşacağız. Bunu başaracağız ve bunu yapacağız. Bu ekiple başaracağız. Emin olun başaracağız" ifadelerini kullandı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap