SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Millet İttifakı, Saadet, DEVA ve Gelecek'ten kritik ortak toplantı

Millet İttifakı, Saadet, DEVA ve Gelecek'ten kritik ortak toplantı

21 Eylül 2021 Salı - 17:51




Millet İttifakı (CHP, İYİ Parti) yanı sıra Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden ortak 'parlamenter sistem' toplantısı için İstanbul'da bir araya geldi.





Muhalefet partileri parlamenter sisteme dönüş için ortak metin oluşturmak amacıyla İstanbul'da bir araya geldi. Ankara'dan sonra ikinci toplantıyı İstanbul'da yapan Millet İttifakı partileri ( CHP, İYİ Parti) yanı sıra  Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden yöneticiler dün akşam İstanbul'da buluştu. 

Toplantılara, partilerin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcıları katılıyor.

CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Bahadır Erdem, Millet İttfakı’nı temsilen katıldı.

Halk TV'de yer alan habere göre, Saadet Partisi’nden genel başkan yardımcısı Bülent Kaya, Demokrat Parti’den genel başkan yardımcısı Bülent Şahinalp katılırken, DEVA Partisi'nden Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi’nden de Ayhan Sefer Üstün toplantıda yer aldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Toplantıların ortak metin oluşturmak için devam etmesi bekleniyor. Her parti kendi parlamenter sistem önerisini masaya getiriyor. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi yöneticiler, bu toplantıların amacının bir ittifak arayışı olmadığının altını çizerek, “amaç; temel meselelerde ortaklaşılan noktaları tespit etmek, çözümler üretmek” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap