SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Millet çatısında ikinci ittifak geliyor!

Millet çatısında ikinci ittifak geliyor!

17 Nisan 2022 Pazar - 09:20




Millet İttifakı, Seçim Kanunu engelini ikinci ittifakla aşacak! AKP ve MHP’nin 6’lı masayı devirmek için getirdiği Seçim Kanunu’na karşı 6 siyasi parti şartları lehine çevirecek yeni formüller buldu.





Cumhurbaşkanı adayı ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişte beraber hareket edecek olan 6 parti, Milli İttifakı çatısı altında yeni bir ittifak kurmaya hazırlanıyor.

Millet İttifakı, Seçim Kanunu engelini ikinci ittifakla aşacak! İktidarın Seçim Kanunu’ndaki değişiklikleri sonrası 6 parti şartları lehine çevirecek yeni formüllere yöneldi. Cumhurbaşkanı adayı ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişte beraber hareket edecek olan 6 parti, Milli İttifakı çatısı altında yeni bir ittifak kurmaya hazırlanıyor.  AKP ve MHP’nin teklifiyle TBMM’ye getirilen ve oylanarak kabul edilen Seçim Kanunu ile ilgili muhalefet yeni formüller üzerinde çalışıyor. 6 siyasi partinin oluşturduğu masayı dağıtmak amacıyla değiştirilen Seçim Kanunu’na muhalefet ise ikinci bir ittifakla cevap vermeye hazırlanıyor.

SEÇMENİN BAŞKA TARAFA KAYMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Cumhurbaşkanı adayı ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişte birlikte hareket edecek olan 6 partinin, kendi içinde ise iki ayrı ittifak kuracağı öğrenildi. 6 parti, bu şekilde sağ muhafazakâr seçmenle sol seküler seçmenin oy vereceği iki ittifak kurarak, oyların başka tarafa gitmesinin önüne geçilmiş olacak. 6 partinin bu yöntemle Seçim Kanunu’ndaki aleyhte olan durumları ortadan kaldırmayı planladığı tahmin ediliyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap