SON DAKİKA



Haber > Siyaset > MHP’yi yüzde 7’de kurtarmayacak! Son seçim anketinde büyük hüsran

MHP’yi yüzde 7’de kurtarmayacak! Son seçim anketinde büyük hüsran

18 Ekim 2021 Pazartesi - 10:57




Avrasya araştırmanın gerçekleştirdiği son seçim anketine göre AKP’deki büyük erimenin yanı sıra MHP’de, yüzde 7 olması planlanan seçim barajının altında kalıyor.





AK Parti ve MHP’nin başı çektiği Cumhur İttifakı seçim barajını yüzde 7’ye çekme kararı alırken bu kararın MHP için verildiği konuşuluyordu. Son seçim anketi gösterdi ki yüzde 7 olması planlanan seçim barajı da MHP’yi kurtaramayacak

SON SEÇİM ANKETİNDE MHP YÜZDE 7’NİN DE ALTINDA KALIYOR

AK Parti’de genel seçimlerin 2023’de olacağı, herhangi bir şekilde erken seçim ihtimalinin olmadığını ifade edilse de anket şirketleri seçim anketlerine hız verdi. Türkiye’nin önde gelen Araştırma şirketleri arasında bulunan Avrasya da erken seçim olma durumunda Meclis’te yer alan partilerin alacakları oy oranlarını konu alan bir anket gerçekleştirdi.

Avrasya Araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz, 9-14 Ekim tarihleri arasında yaptıkları seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Avrasya seçim araştırmasına göre erken seçim olması halinde oy oranlarında AK Parti ve CHP başa baş gözükürken en büyük hezimetin MHP’nin yaşayacağını ortaya koydu. Son seçim anketine göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 28.9 olurken CHP ise yüzde 28.7 olarak gözüküyor.

1500 kişinin katıldığı araştırmanın hata payı yüzde 2 olarak açıklanırken MHP’nin oy oranı yüzde 5,7 olarak duyuruldu. Kararsızlar dağıtıldığında ise MHP’nin oy oranı 6,6’da kalıyor.


Avrasya’nın yaptığı son seçim anketinin sonuçları söyle: AK Parti: Yüzde 24,9
CHP: Yüzde 24,7
İYİ Parti: Yüzde 11,6
HDP: Yüzde 9,1
MHP: Yüzde 5,7

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oluşan oy oranları ise şöyle oldu: AK Parti: Yüzde 28,9
CHP: Yüzde 28,7
İYİ Parti: Yüzde 13,5
HDP: Yüzde 10,6
MHP: Yüzde 6,6

Beğendim
4
Sevdim
3
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap