SON DAKİKA



Haber > Siyaset > MHP kendi ayağına mı sıktı? Cumhur İttifakı'nı bekleyen tehlike

MHP kendi ayağına mı sıktı? Cumhur İttifakı'nı bekleyen tehlike

15 Mart 2022 Salı - 09:50




İsmail Saymaz, kaleme aldığı bugünkü yazısında Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklik nedeniyle MHP'nin zarara uğrayabileceğini yazdı.





İsmail Saymaz, Halk TV'de yayınladığı bugünkü yazısında Cumhur İttifakı'nın hazırladığı  Seçim Kanunu'ndaki değişikliği ele aldı. Son dört yılda AK Parti ve MHP'nin oy kaybı yaşadığını söyleyen Saymaz, "Cumhur İttifakı bileşen ve taban olarak büyüyemedi." ifadelerini kullandı.

"DİNAMIT CUMHUR İTTİFAKI'NIN ELİNDE PATLAYABİLİR"

Öte yadan yeni Seçim Kanunu ile "süreç Cumhur İttifakı'nın aleyhine gelişebilir." diyen İsmail Saymaz, "MHP zararla kalkabilir. Hatta bir İyi Partili milletvekiline göre MHP, grup kuramayabilir. İktidarda kalmak için altılı masanın altına bıraktığı dinamit Cumhur İttifakı'nın elinde patlayabilir." tespitinde bulundu.

İşte, İsmail Saymaz'ın dikkat çeken o yazısı:

"MHP'yi bekleyen tehlike''

Cumhur İttifakı, teklifi 2018'deki seçim sonucuna bakarak getiriyor. Fakat dört yılda hem AK Parti hem de MHP büyük oy kaybı yaşadı. Cumhur İttifakı bileşen ve taban olarak büyüyemedi.


Teklif yasalaştığı takdirde bir yıl sonra uygulanabileceği için Nisan 2023'ten sonra yapılacak seçimle ekonomik, siyasi ve toplumsal koşulların nasıl olacağını kestirmek mümkün değil. Süreç Cumhur İttifakı'nın aleyhine gelişebilir.

MHP zararla kalkabilir.

Hatta bir İyi Partili milletvekiline göre MHP, grup kuramayabilir.

İktidarda kalmak için altılı masanın altına bıraktığı dinamit Cumhur İttifakı'nın elinde patlayabilir."

Beğendim
0
Sevdim
3
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap