SON DAKİKA



Haber > Siyaset > MetroPOLL'ün elektrik ve doğal gaz faturası anketi

MetroPOLL'ün elektrik ve doğal gaz faturası anketi

29 Mart 2022 Salı - 13:11




MetroPOLL araştırma tarafından yapılan "elektrik ve doğal gaz faturalarınızı ödeyebiliyor musunuz" anketine iktidardaki Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'ye oy vermiş seçmenin yanıtı olumsuz oldu.





Metropoll Araştırma şirketi tarafından yapılan son ankette katılımcılara “Elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyebiliyor musunuz?” diye soruldu. Sonuçlara göre, AK Parti ve MHP seçmenlerinin yarısından fazlası faturalarını ödeyemediğini ya da ödeyip, zorlandığını söyledi.

Metropoll Araştırma şirketinin yapmış olduğu ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini belirten vatandaşların oranı yüzde 19 olarak belirlenirken faturalarını ödeyebilen ama çok zorlandığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 57 seviyesinde.

Parti tabanına bakıldığında AK Parti seçmeninin yüzde 53’ünün, MHP seçmeninin de yüzde 70’inin ödeyemediği ya da öderken çok zorlandığı görüldü.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, “Halkımız için elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemenin çok büyük bir sıkıntı kaynağı olduğu anlaşılıyor. Faturalarını ödeyemeyenler giderek artıyor” yorumunu yaptı.

 


metropoll doğal gaz elektrik faturası anket sonucu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap