SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Metropoll’ün son seçim anketinde MHP hüsran oldu! İttifak karışacak

Metropoll’ün son seçim anketinde MHP hüsran oldu! İttifak karışacak

23 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:03




Son seçim anketi çalışmasını kamuoyuyla paylaşan Metropoll Araştırma Şirketi MHP’nin baraj altında kalacağını açıklarken Cumhur İttifakı’ndaki erime gözler önüne serildi.





Türkiye’nin en önde gelen araştırma şirketlerinden olan Metropoll Araştırma Şirketi son seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Ortaya çıkan sonuçta MHP hüsrana uğrarken Cumhur ittifakının kaybettiği oy oranı dikkatlerden kaçmadı.

Temmuz ayı "Türkiye’nin Nabzı" araştırma sonuçlarını açıklayan Metropoll Araştırma Şirketi, Pazar günü seçim olması durumunda vatandaşın nasıl bir oy grafiği çizeceğini ortaya koydu. Çıkan sonuçlara göre oyların 29.3’ü AKP’ye, yüzde 19’ü CHP’ye, yüzde 10.2’si İYİ Parti’ye yüzde 9.7’si HDP’ye, yüzde 7.3’ü MHP’ye gideceği tespit edildi.

SON SEÇİM ANKETİNDE MHP BARAJ ALTINDA KALDI

Ankete katılan seçmenlerin yüzde 21 oranıyla oy vermeyeceğini ve ya hangi partiye oy vereceği konusunda kararsız kaldıklarını belirtirken bu oranın dağılımı yüzde 8, protesto vereceğini söyleyenleri oranı 5.6, sorulara cevap vermeyenlerin oranı yüzde 7.4 şeklinde oluştu. Anketten çıkan en önemli sonuç ise Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin baraj altında kalacağı sonucu oldu. Anketten çıkan bir diğer sonuç ise Cumhur İttifakı ortaklarının toplam oy oranı ise yüzde 36.6’ya kadar gerilemesi oldu.

Bir çok siyaset uzmanına göre MHP ve Cumhur İttifakı’ndaki bu erimeyi Gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yeni bir yol haritası çizeceği düşünülüyor.


Metropoll Araştırma Şirketi CEO’su Özer Sencar'ın, anket sonuçlarını paylaşırken, “Bu araştırma Erdoğan’ın Diyarbakır seyahatinden sonra orman yangınları ve sel felaketlerinden önce yapılmıştır” notunu düşmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Beğendim
36
Sevdim
20
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap