SON DAKİKA



Haber > Siyaset > MetroPoll açıkladı! Son 6 aylık anketlerde dikkat çeken sonuçlar

MetroPoll açıkladı! Son 6 aylık anketlerde dikkat çeken sonuçlar

14 Temmuz 2021 Çarşamba - 16:31




MetroPOLL Araştırma şirketi, son 6 ayda yaptığı milletvekili seçimi anketlerinin ortalamasını kamuoyuyla paylaştı.





MetroPOLL Araştırma şirketinin paylaştığı sonuçlarda en dikkat çekici sonuçlar Z Kuşağı yaş grubundaki kararsız/cevap vermeyen/protesto oy oranında ortaya çıktı.

MetroPOLL Başkanı Sencar sonuçlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kararsızların en yüksek oranda olduğu yaş grubu Z kuşağı, özellikle ilk kez oy verecekler. Bu konuda İYİ Partinin özel gayret göstermesi gerekiyor. Yaşı ilerleyen ve iş hayatına atılan milliyetçi seçmenler çoğunlukla İYİ Partiyi, genç milliyetçilerin çoğu MHP’yi tercih ediyor.”

MetroPOLL Araştırma, katılımcılara “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu yönelttiği anketlerinin son 6 aydaki ortalamasına ilişkin verileri aktardı. AK Parti’nin %29,97, CHP’nin %18,9, MHP’nin %7, HDP’nin %8,7, İYİ Parti’nin %10,3 oranında oy aldığı görüldü.

MetroPOLL Araştırma’nın anket sonuçlarında Z Kuşağı içindeki “kararsız/cevap vermeyen/protesto oy” toplamı %30,1 çıktı. Bu seviyenin yüksekliği, tüm partiler içinde Z Kuşağı’na ulaşmanın yolunun henüz bulunmadığı.


 Aynı yaş grubunda ilk kez oy vereceklerin %30,1’i kararsız iken, AK Parti’ye destek %26,3, CHP’ye destek %20,8; MHP’ye %9,9, HDP’ye %5,4 ve İYİ Parti’ye %4,2.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap