SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Meclis yeni başkanını seçiyor

Meclis yeni başkanını seçiyor

24 Şubat 2019 Pazar - 14:24








AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile bugün yeni başkan seçiliyor. Meclis yeni başkanını seçmek için toplandı. 

TBMM Başkanlığı seçiminde, adaylar, birinci turda seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı. TBMM Genel Kurulunda, birinci tur yapılan oylamada 528 milletvekili oy kullandı.

İlk tur oylamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 322, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 120, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü 45, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı

 İkinci turda da adaylardan birinin seçilebilmesi için 400 oy alınması gerekiyor. Mecliste ikinci tur oylama da bitti. Tasnif edilen oyların açıklanması bekleniyor. Bu oylamada da yeterli çoğunluk sağlanaması durumunda üçüncü tura geçilecek. Bu tura ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak.


ŞATIROĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Oylama başladan önce AK Parti’li Nevzat Şatıroğlu adaylıktan çekildi.Mecliste 4 partiden 4 aday yarışıyor. MHP, AK Parti’nin adayı olan Mustafa Şentop’u destekliyor.

MHP ŞENTOP'U DESTEKLİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro halinde katılıp AK Parti'nin değerli adayı Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Şentop'u eksiksiz destekleyecektir. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.


ADAYLAR KİMLER?

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay,

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz yarışıyor.


GİZLİ OY KULLANILIYOR

Gizli oyla yapılan seçimde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranıyor. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

HEMEN TATİLE GİRECEK

Meclis, yeni başkanını seçmesinin ardından yasama faaliyetlerine seçim arası vererek tatile girecek.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap