SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Liderlerden Yargıtay'ın Can Atalay kararına tepki

Liderlerden Yargıtay'ın Can Atalay kararına tepki

08 Kasım 2023 Çarşamba - 21:44




CHP Lideri Özel ve Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Yargıtay'ın Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.





Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bir ilke imza attı ve Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Can Atalay'ın daha önceden mahkumiyet kararını onayan daire önceki kararının doğru olduğunu öne sürerek AYM'nin ihlal kararına uyulmamasına hükmetti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Atalay'ın milletvekilliğinin de düşürülmesi için TBMM'ye bildirimde bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği kararını değerlendirmek üzere, bugün saat 21.00'de TBMM Grubu'nu basına kapalı olarak olağanüstü toplantıya çağırdı.

Özel, "Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez. Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır" dedi. Özel'in paylaşımı şu şekilde: "Bugün saat 21.00'de Grubumuzu yargıdaki son gelişmeler üzerine olağanüstü kapalı toplantıya çağırdım. Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez. Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap