SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kulisler çalkalandı: Baskın seçim geliyor! AKP'li vekiller tarih verdi

Kulisler çalkalandı: Baskın seçim geliyor! AKP'li vekiller tarih verdi

19 Mayıs 2022 Perşembe - 16:05




3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, emekli maaşlarında artış ve öğrenci affı... Ankara kulislerinde baskın seçim yapılacağına dair sesler yükselmeye başladı. AK Partili vekiller tarih verdi.





Muhalefet, temmuz ayında yapılacak emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlardan sonra kasımda bir erken seçime gidilebileceğini düşünüyor. 

Ankara kulislerinde 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, emekli maaşlarında artış ve öğrenci affı düzenlemelerinin ardından "baskın seçim" beklentisi yüksek sesle dillendirilmeye başladı.

AKP'Lİ VEKİLLER BASKIN SEÇİM TARİHİ VERDİ

Kısadalga yazarı Mahmut Aydın'ın aktardığına göre bazı AK Partili milletvekilleri koşulların uygun olması durumunda kasım ayında erken seçime gidilebileceğini ifade ediyor. Ancak AK Partili vekiller bu kararın MHP ile birlikte alınabileceğine dikkati çekiyor.

MUHALEFET VEKİLLERİ DE AYNI GÖRÜŞTE


Muhalefet milletvekilleri, hükümetin EYT'lilere emeklik hakkını getirmeyi planladığına ve seçimin ''en büyük silahı'' olarak da bunu kullanmayı düşündüğüne inanıyor.

İstanbul Atatürk Hava Limanı'na planlanan zamandan daha önce iş makinelerinin girmesi, valilerin değiştirilmesi ve bürokraside yapılan atamalar da erken seçimin habercisi olarak değerlendiriliyor.

AKP'Lİ VEKİLLER ERDOĞAN'IN EN AZ YÜZDE 51'LE KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

AKP milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına en az yüzde 51 oyla yeniden seçileceğine inanıyor. Buna gerekçe olarak da muhalefetin seçim güvenliği konusunda şimdiden çalışmaya başlamasını gösteriyor.

AKP'lilere göre, muhalefetin ''seçim güvenliğini abartmasının'' nedeni ise seçimi kaybetmelerine gerekçe bulmak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap