SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kulisler bunu konuşuyor! Örtülü faiz sistemi erken seçim sinyali mi?

Kulisler bunu konuşuyor! Örtülü faiz sistemi erken seçim sinyali mi?

21 Aralık 2021 Salı - 13:48




Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam dövize endeksli mevduat sistemini duyurmuştu. Bakan Nebati'nin saat 14'te açıklayacağı örtülü faiz sistemi erken seçim sinyali mi? Kulisler bunu konuşuyor....





Döviz kurlarında yaşanan yükseliş, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan "dövize endeksli mevduat" sistemiyle önlendi. Dolar 12-13 Euro ise 14-15 aralığında gidip gelirken yeni sistem hakkında ilk detaylar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından saat 14.00'da açıklanacak.

Sosyal medya hesabı üzerinden "Dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun." diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarından önce yeni sistemin erken seçim sinyali olduğuna ilişkin kulis haberler dolaşmaya başladı.

Kritik gelişmeleri önceden açıklamasıyla bilinen ve sosyal medyadan kulis haberler paylaşan Ankara Kuşu isimli hesap, örtülü faiz hakkında konuşulanları açıkladı.

Ankara Kuşu adlı hesaptan yapılan paylaşıma göre örtülü faiz sisteminde paranın 6 ay tutulması gerekiyor. Sistemin Ocak ayında başlayacağını belirten Ankara Kuşu, Haziran ayında erken seçim olacağını da öne sürdü.

Hesaptan yapılan paylaşım şu şekilde:


"Kur tahminim; olağanüstü bi şey olmazsa bir müddet 12 - 12.50 arasında mekik dokur #dolar

Haziran 26 seçimlerine kadar doların yukarı çıkmasına izin vermezler daha. En fazla olacağı 13.50.

Doların çıkmasına izin verirlerse baraj altı kalırlar. Mecburen frenlemeleri lazım. 6 ay bu şekilde, sonra seçim.

Örtülü faizin şartı; yatırıp 6 ay bekleyeceksin. Sistemi ocak ayı içerisinde başlatacaklar. 6 ay ekleyince daha önce verdiğim seçim tarihine denk geliyor: 26 Haziran 2022"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap