SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu: Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'di

Kılıçdaroğlu: Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'di

26 Haziran 2018 Salı - 14:51




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi partiye mensup olursa olsun oy kullanan bütün vatandaşlarıma, demokrasiye sahip çıktıkları için yürekten





Seçimden bu tarafa ortalıklarda görünmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısı ertesi canlı yayında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Öncelikle bizim sesimizi bir şekilde Türkiye'ye duyuran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oy kullanan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkürüm gönüllü demokrasi savunucularına. Hiçbir şey beklemeden binlerce gönüllü görev yaptı. Hiçbir beklentileri yoktu. Bu ülkede demokrasi olsun diye yola çıkıp bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Bütün baskılara şantajlara, tepkilere rağmen yüreklice görev yapan CHP örgütlerine teşekkür ediyorum."

AZİMLE DUVARIN DİĞER KISMINI YIKACAĞIZ

"OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklananlar vardı. Yılmadan görevlerini yapan CHP'li gençlerimiz vardı. Radyoları, televizyonları, yüzde 95'i kontrol ettiler. Sevgili vatandaşlarıma hatırlatmak isterim. Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanları görevlerini bırakırdı, Valiler rahat çalışsın diye. Adalet Bakanı istifa ederdi, adalete gölge düşmesin diye. Onlar da istifa etmediler. CHP'nin hangi koşullarda zoru gerçekleştirdiğini bilmesini isterim. Ne yaptılar? Seçimlerle toplumun üstündeki ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar? AK Parti'ye 7 puan kaybettirdiler. Tüm tv, radyolara, baskı, şantajlara rağmen yaptılar. Bu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz yapabilirz algısını herkese anlattılar. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Bu milletin demokrasiye özlemi var. Birlikte yaşama özlemi var. Kavgadan uzak durma özlemi var. Duvarın bir kısmını yıktık. Azimle duvarın diğer kısmını yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni vardır, AK Parti'dir. Parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Kazanan demokrasidir."

BU SONUÇ KOLAY ETMEDİK

"Bu süreci, bu sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Daha seçime girmeden iktidarın kumpas kurduğunu fark ettik. Bir siyasal partinin önünü açtık. Rakibimiz olan siyasal partinin önünü açmak için her şeyi yaptık. Bu bizim demokrasiye olan sevgimizi gösterir. Bu bizim parlamentoya verdiğimiz önemi gösterir. Anadolu'yu barıştırdık. Millet İttifakı'nı kurduk. Toplumun gerginlikten uzak durmasını sağladık. Güzel bir geleceğe bakma hedefini ortaya koyduk. Millet İttifakı tarihimizin en önemli kuruluşlarından olacaktır.Özetle, duvarın bir kısmını yıktık, geri kalan kısmını da yıkacağız.Bu süreci kolay elde etmedik, bu sonucu da kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi de herkesin bilmesi lazım. Daha seçimlere girmeden önce siyasal partinin seçime girmemesi için iktidar her yolu denedi. Ama o kumpası bozduk. Rakibimiz olan bir siyasal partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu bizim demokrasiye aşık olduğumuzu gösterir. Bu bizim düşünce özgürlüğüne verdiğimiz, vatanseverliğimizin tartışmasız olduğunu gösterir.


Anadolu'yu barıştırdık, çok önemli bir şey yaptık. Asla yan yana gelemez diyenlerin nutuklarını boşa çıkardık. Millet İttifakı'nı kurduk. Toplumun gerginlikten uzak durmasını sağladık.

'YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI YERLEBİR ETTİK'

Yüzde 10 seçim barajını yerlebir ettik. Orta Anadolu'da CHP'nin sesi daha gür çıkacak.
Bir şey daha gerçekleştirdik: Eskiden iktidarın isteği 2 partili bir parlamentoydu. Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık. Yüzde 100 mü, hayır. Ama önemli bir kısmını taşımayı başardık.
Dün arkadaşlarıma şu talimatları verdim: 1) Milletin hukuku sonuna kadar korunacak. Sarayın çıkardığı kararnameler sonuna kadar irdelenecek 2) Gazi Meclisimizin itibarını koruyacağız. 3) Ekonomide yangın var ve önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değil.

SORU CEVAP KISMI

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiniz mi?) Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez, tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim ben? Dikta heveslisi olan birisi tebrik edilmez. Hangi başarı? Mevlana diyor ki: 'Dikeni sularsanız, adaleti beslersiniz.' Biz dikeni sulamayacağız. Biz gülden ve bülbülden yanayız.

Seçim sonuçlarında her şey olabilir. Demokraside hile var arkadaşlar, seçim sonuçlarında değil. Eşit şartlarda mücadele olmalı.
(Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt) Mahir Ünal kendi partisinde darbe yapıldığında neredeydi? Mahir Ünal önce kendi partisine baksın. Biz demokrasiye inanan, geleceğe inanan bir partiyiz. Tek adama teslim olan bir parti değiliz. Mahir Ünal partisinin tek adama teslim edildiğini herhalde benden çok daha iyi biliyordur.

Muharrem İnce'nin CHP'den fazla oy almasını hep savundum. Muharrem Bey'in bütün çalışmalarına katkı verdik ve gösterdiği performansı son derece yerinde bulduk, hiçbir eleştiride bulunmadık. CHP'den fazla oy alması kadar doğal bir şey olamaz, almasaydı o zaman sorun çıkacaktı. Ama beklentinin altında kaldı, dolayısıyla partide ne olacağına ne biteceğine partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. Duvarın kalan ikinci kısmını o zaman yıkacağız. Çok daha güçlü sonuçlar elde edeceğiz, bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma 3 konuda talimat verdim. Koltuk sevdası olanların bu partide yoktur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap