SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan planı: "Nasırına basıp yanlış yaptırma.."

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan planı: "Nasırına basıp yanlış yaptırma.."

18 Ekim 2021 Pazartesi - 17:03




Murat Yetkin kaleme aldığı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan bürokrasi gerilimini ele aldı.





Gazeteci - yazar Murat Yetkin kendisine ait sitede yayınlanan yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan bürokrasi tartışmasını ele aldı. Murat Yetkin, "Kılıçdaroğlu’nun bürokrasi çıkışı, Erdoğan’ın nasırına basıp yanlış yaptırmayı da amaçlıyor. Erdoğan’ın ilk yanıtı sert olsa da şimdilik dudağını ısırdığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

İşte, Murat Yetkin'in ele aldığı o yazı:

Siyaset kulisinde konuşulanlar
Kılıçdaroğlu’nun 16 Ekim’de bürokrasiyi tehdit diliyle uyarması 15 Ekim’de Merkez Bankasına sürpriz gidişinin hemen arkasından yapıldı.

Siyaset kulisinde bu çıkışların zıt yorumları oldu. Kimi Kılıçdaroğlu’nun bu bürokrasi çıkışıyla Merkez Bankası ziyaretiyle sergilediği olumlu etkiyi tersine çevirdiğini, CHP liderinin devlet kurumlarının başıyla doğrudan görüşme taleplerine de bundan böyle olumlu yanıt alamayacağı görüşünde. Kimiyse tam tersine bunu bir sinyal olarak alan, özellikle orta bürokrasinin, muhtemel bir iktidar değişikliğinde de yerini koruma gayretine girebileceği tahmininde bulunuyor.

İşin başka boyutunda İYİ Parti lideri Akşener’in bugünlerde şehirlerin ilan panolarında duran “Projeye değil, ranta karşıyız” sloganı var. Kılıçdaroğlu -tabii seçimde Erdoğan’ı yenip işbaşına gelirlerse-bürokrasiye “Bize düşmanlık yapmayana dokunmayacağız” mesajı veriyorsa, Akşener de iş çevrelerine benzeri bir mesaj veriyor. Akşener’in bu sözü ikili anlam taşıyor. Birincisi, Erdoğan’ın “Muhalefet projelere karşı” söylemine karşı-söylem üretme, iş dünyasını, özellikle inşaat ve enerji müteahhitlerini korkutmama amacı. İkincisiyse, iş çevrelerine “Artık yumurtalarınızı aynı sepete koymayı bırakın” mesajı; bu da AK Parti ve MHP’ye iş dünyasından gelen destekleri etkileyebilir.

Kılıçdaroğlu’nun bürokrasi çıkışı, Erdoğan’ın nasırına basıp yanlış yaptırmayı da amaçlıyor. Erdoğan’ın ilk yanıtı sert olsa da şimdilik dudağını ısırdığını gösteriyor. Ama Kılıçdaroğlu’nun, adeta 18 Ekim tarihini milat sayarak -tabii iktidara gelmesi halinde- saati işleteceğini söylemesi daha önce pek örneği görülmemiş hamlelerinden biridir. Sonuçlarını uygulamada ve anketlerde göreceğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap