SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu'ndan ''muhtemel aday'' için flaş açıklama!

Kılıçdaroğlu'ndan ''muhtemel aday'' için flaş açıklama!

13 Mayıs 2022 Cuma - 10:49




CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefetin en güçlü aday adayları olan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu için kapıları kapattı.





HalkTV'den Fikret Bila'ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun gezisinden haberi olduğunu ve önceden onayladığını söyledi. "Ekrem Bey, popüler bir isim. Gezinin yankılanması bu açıdan da doğal." diyen CHP lideri, İmamoğlu'nun Karadeniz'de gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise daha önce belirttiği çizgisini koruyan Kılıçdaroğlu; adaylık için ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Manusr Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı adayını 6'lı masadaki liderlerin ortak kararla belirleyeceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu; "Bu konuda bir değişiklik yok. CHP’nin belediye başkanlarına gelince. Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor. Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir. Ben 11 büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarımızı çok başarılı buluyorum. Sosyal devlet ilkesini belediyelerimiz uyguluyor. İstihdam yaratıyorlar. Kimseyi rencide etmeden sosyal yardımlarını sürdürüyor. Bunun olumlu etkilerini de görüyoruz." diye konuştu.

Fikret Bila'nın HalkTV'deki yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap