SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu, Çakıcı'nın tehdidiyle ilgili konuştu: Çakalların bulunduğu yerde kimse bize bir şey söyleyemez

Kılıçdaroğlu, Çakıcı'nın tehdidiyle ilgili konuştu: Çakalların bulunduğu yerde kimse bize bir şey söyleyemez

18 Kasım 2020 Çarşamba - 15:25




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik olarak tehdit içerikli ifadeler kullanmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" dedi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik mektubuna yanıt veren CHP lideri, "Ben Erdoğan'ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli'yi eleştiriyorum, yer altı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Nasıl bir hale geldik? Devlette liyakatın çöktüğü yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Bana cevap verecek olan sayın Bahçeli veya arkadaşlarıdır. Ciddiye alınacak bir olay değil. Bizim ruhumuzu oluşturan temel öğe kuvayi milliyedir. Çakalların olduğu yerde kimse bize bir şey söyleyemez" dedi. 
 

Kılıçdaroğlu, anayasa çalışması iddiasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Az önce sayın genel başkan, arkadaşlarıyla beraber güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda yaptığı çalışmayı, bütün siyasi partilere vereceğini ifade etti. Yani bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Huzura ihtiyacı var. Bütün bunları omurgası güçlü bir anayasa ile sağlayacağız. Anayasa çalışması, Ali ile Veli ile yaptınız, bu tartışmaların sebebi ne. Evet, Millet İttifakı olarak bir araya geldik. Anayasa çalışması yapmadık ki arkadaşlar, öyle bir çalışma olsa elimizde metin olur. İlkeleri belirlemek için konuştuk. Bu neden bu kadar tartışılıyor onu da anlamıyorum. Bu ülkenin insanı, güçlü bir parlamenter sistemi getirmeye kararlı. Anayasa değişikliği bu ülkede bir toplumsal uzlaşma ile olur. Vesayetle anayasa yapılmaz." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap