SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu: Çadır ihtiyacı karşılanmamış, büyük eksiklikler var

Kılıçdaroğlu: Çadır ihtiyacı karşılanmamış, büyük eksiklikler var

22 Şubat 2023 Çarşamba - 14:01




Deprem felaketinin ardından bölgeden yeni haberler gelmeye devam ederken tüm Türkiye hem bir yandan kaybettiği canlarına ağlıyor hem de yaraları bir an önce yarabilmek için çaba gösteriyor. Deprem sonrası siyasilerden de bölgeye ilişkin yeni mesajlar geliyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hatay ziyaretinde "Çadır ihtiyacı karşılanmamış durumda. Burada da büyük eksiklikler var. Süratle karşılanması lazım" diye konuştu.





Hem deprem bölgesinden hem de Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve sonrasında yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremde büyük yıkımların yaşandığı Hatay'dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu, üçüncü kez Hatay'a gelerek açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Sadece CHP'li belediyeler için söylemiyorum' diyerek bütün belediye başkanlarına verdikleri hizmetlerden dolayı yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'a gelerek Ankara Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon merkezini ziyaret etti ve ASKİ çalışanlarıyla selamlaştı. Sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine üçüncü kez geldiğini hatırlattı. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının detayları...

Kılıçdaroğlu, depremin ardından 17 gün geçtiğini ve bazı sorunların devam ettiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Umarım bu sorunlar kısa süre içerisinde çözülür. En büyük arzumuz o. Hepinizin huzurunda, bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ederim. Onlar canla başla fedakarca çalıştılar. Bir kişiyi nasıl kurtarabiliriz, enkazı nasıl kaldırabiliriz, onların ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz diye. Bütün çabalarını, bütün emeklerini bu çerçevede harcadılar. Dolayısıyla hepinizin huzurunda emek harcayan arkadaşlara yürekten teşekkür ederiz. Bu Hatay için olduğu kadar, Türkiye için de çok önemli. Dayanışma kültürümüzü sadece Türkiye'ye değil, dünyaya gösterdik. Bu da bizim açımızdan son derece önemli."

"KENTİN KADİM YAPISINI KORUYARAK BİR SÜRECİ BAŞLATMAK GEREKİYOR"

Bölgedeki su sorunun kısa sürede çözüleceğini umut ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Çadır ihtiyaçları halen tümüyle karşılanmış değil. Burada da büyük eksiklikler var. Onların da süratle karşılanması lazım. İnsanlar en azından yıkılan binalarının yakınında bir çadır olmasını istiyorlar çünkü binalarda eşyaları var ve o eşyaların şöyle veya böyle birileri tarafından alınmasını, çalınmasını kabul etmek istemiyorlar. Şunu da kabul etmemiz gerekir; yani mal canın yongasıdır. Dolayısıyla insanlar evlerini ya da evlerinin bulunduğu mahali kolay kolay terk etmek istemiyorlar." diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, bu çerçevede çadır ihtiyacının giderilmesi için belediye başkanlarının da ellerinden gelen çabayı gösterdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef sadece Hatay değil, diğer bölgelerde de çadır ihtiyacının yeteri kadar karşılanmadığını görüyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız önemli bir konuya vurgu yaptı. Hatay ekseninde önemli bir vurgu yaptı. Hatay, gerçekten de kadim bir kentimiz. Değişik uygarlıkların yaşadığı, değişik kültürlerin olduğu olağanüstü güzelliklerin yaşandığı, güzelliklerin tarih boyunca da yaşatıldığı güzel bir kentimiz. 'Bu kente hemen süratle bir yapılaşma sağlayacağız.' demek doğru değil. Kentin dokusunu koruyarak, kültürünü koruyarak, kadim yapısını koruyarak bir süreci başlatmak gerekiyor. Elbette yeni yerleşim yerleri olabilir, yeni binalar yapılabilir ama kentin dokusunun, kentin kültürünün, kentin tarihi eserlerinin mutlaka korunması gerekiyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap