SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu: Altı lider Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz

Kılıçdaroğlu: Altı lider Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz

23 Haziran 2022 Perşembe - 16:04




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da partisinin üye katılım töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Biz altı lider bir araya gelerek Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz." dedi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da CHP Toplu Üye Katılım Töreni’ne katıldı. Törende bin 211 vatandaş CHP’ye üye oldu. Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç düşmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğunda, Osmanlı’nın borcu son kuruşuna kadar ödendi. Kimseye el avuç açılmadı. Şimdi el avuç açıyoruz ‘acaba birileri bize para verir mi? Acaba birileri seçime kadar bize yardım edebilir mi...’ Türkiye’yi buradan çıkartacağız. Güzel, gerçekten görkemli, itibarlı, bölgesinde saygınlığı olan bir ülkeyi inşa edeceğiz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törende şunları söyledi:

Bir özelliğimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmak zor bir görevdir. Zor bir görev üstleniyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek herkesin inancına saygılı olmak demektir. Herkesin inancına saygılı olacağız. Din ve vicdan özgürlüğünün temel nedeni budur. Herkesin inancı bizim başımızın üstüne. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek herkesin yaşam tarzına saygı duymak demektir. Kâinat adalet üzerine inşa edilmişse bütün bu adaleti sağlamak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, aynı zamanda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa etmek rüyası görmek demektir. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

BİZ ALTI LİDER TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ: Bu ülkenin doğusu, batısı, ortası, kuzeyi, güneyi neresi olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz. Bize oy verir veya vermez, hiç önemi yok. Ona hizmet götürmek bizim temel görevimizdir. Biz altı lider bir araya gelerek Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Bir yüz yılı devirdik. 1923’te Cumhuriyetimizi ilan ettik 2023’e gidiyoruz. 2023’e giderken Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı gösteren itibarlı, saygın bir ülkeyi, demokrasisi gelişmiş bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. Bu amaçlarla yola çıktık, bu amaçları gerçekleştireceğiz. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum bir parti olayı olmaktan çoktan çıkmıştır. Sorun bir Türkiye sorunudur. Biz Türkiye’yi ayağa kaldırmak zorundayız.

BUGÜNE KADAR HİÇBİR DEVLET BAŞKANI PARA DİLENMEK İÇİN YURT DIŞINA GİTMEDİ: Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. ‘Suudi Arabistan’a gideyim, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gideyim. Acaba bana para verirler mi?’ Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç düşmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğunda, Osmanlı’nın borcu son kuruşuna kadar ödendi. Kimseye el avuç açılmadı. Yumurta satarak şeker fabrikaları, çimento fabrikaları, demir yolları, limanlar kurduk. Kapitülasyonlar kaldırıldı, kabotaj ilan edildi. Batı’nın, egemen güçlerin Türkiye üzerindeki emelleri sonlandırıldı ve Türkiye yeniden ayağa kalktı. Kırıkkale küçük bir köyken entegre savunma sanayi orada oluşturuldu. Demir çelik fabrikaları böyle yapıldı. Kimseye el avuç açılmadı. Şimdi el avuç açıyoruz ‘acaba birileri bize para verir mi? Acaba birileri seçime kadar bize yardım edebilir mi?’ 

KİM SINAVI KAZANMIŞSA ATAMASI YAPILACAK: Gençlerimiz işsiz biliyorum. Torpil yapmak, birisinin hakkını yemek, kul hakkı yemek demektir. Kul hakkı yemek en ağır günahtır. Yüce yaradan ‘bana her türlü suçla gelirsin ama kul hakkıyla karşıma çıkma’ der. Sınava girip yazılıda kazanıp, sözlüde torpille birisi eleniyorsa onun hakkı hukuku yeniyor demektir. Benim bu millete sözüm var. KPSS olacak, kim sınavı kazanmışsa ataması yapılacak, mülakat kaldırılacak. 


KENDİ DÜNYALIKLARINI AMERİKA’DA YAPIYORLAR: Çocuklarına vakıf kurduruyorlar. Bir burada bir Amerika’da. Buradan milyon dolarları Amerika’ya transfer ediyorlar. Manhattan’da gökdelen yapıyorlar. Muhammed Ali Clay’in çiftliğini satın alıyorlar. Kendi dünyalıklarını Amerika’da yapıyorlar. Benim bu millete sözüm var. O paraların tamamını Türkiye’ye getireceğim ve sizlere teslim edeceğim. Hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için yürüdüm, tek başıma değil milyonlarla yürüdüm. Adaleti birlikte sağlayacağız.

CHP OLARAK GEÇMİŞTE HATALARIMIZ OLDU: İnsanların hataları ve kusurları olur. Bazen kurumlarında eksiklikleri olabilir. Bizim de CHP olarak geçmişte hatalarımız oldu, eksikliklerimiz oldu. Bugün de olabilir, bütün mesele hatalardan ders çıkarmaktır. Hataları tekrar etmemektir. Onları yapmadığımız taktirde sorunları çözeriz. Biz bazen Ankara’da oturduk, güzel nutuklar attık ‘bize niye oy çıkmıyor’ diye sorduk. Sen gidip vatandaşın sofrasına oturdun mu? Çayını, kahvesini içip dertlerini dinledin mi? Dertlerine çözümlerini anlattın mı? Anlatmadın. O zaman niye iktidar olamıyoruz diye kendi kendimize düşündük. 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK OY KULLANIN: Minibüsçülerle, otobüsçülerle, şoförlerle bir araya geldik. Mazota yapılan yüzde 350’lik zamdan şikâyet ediyorlar. Bütün bunların hepsini çözmek mümkün, sandık günü gelecek sandığa gideceksiniz. Sizden sadece bir şey istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyup oy kullanın. Evlatlarınızı, Türkiye’nin geleceğini düşünerek oy kullanın. İlla gelin bizim partiye oy verin, hayır. İlla elinizi vicdanınıza koyun. Bizim partimize oy vereceksiniz neden verdiğinizi gayet iyi bilmeniz gerekiyor. Bu ülkenin geleceği, huzuru için. Evlerde bereket olması lazım, mutfaklarda huzur olması lazım, bunun için size sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu kullanın diyorum. O zaman Türkiye’yi yeniden inşa edebiliriz, Türkiye’yi büyütebiliriz.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK: Geriden gidiyoruz ve büyük sorunlarımız var. Çözeceğiz endişe etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. Önümüzdeki seçimin kaderini gençler belirleyecek. 7 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7 buçuk milyon genç Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Demokrasiyi inşa edecek buna yürekten inanıyorum. 7 buçuk milyon genç dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacak. Bir otoriter yönetimi demokratik yöntemlerle sonlandırma gibi bir görevi ifa edecek. Sandığa gidecek bir otoriter yönetimi, kullandığı oylarla, demokratik yollarla sonlandıracak. Hep beraber sarayda oturanı Allah’ın izniyle emekli edeceğiz.

UYUŞTURUCU BARONLARIYLA KOL KOLA GİDEN SİYASİLERİN DEFTERLERİNİ DÜRECEĞİZ: Uyuşturucu baronlarıyla kol kola giden siyasilerin ve uyuşturucu baronlarının da defterlerini düreceğiz. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Polis kardeşlerimize ‘yetki sende, hiçbir uyuşturucu baronunu yaşatmayacak yakalayacaksın, hangi siyasi müdahale ederse bildireceksin, o siyasinin de defterini düreceğiz’ diyeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Bütün sıkıntıların farkındayız, nasıl çözeceğimizi de biliyoruz. Bizi yetkilendirin, bizi yetkilendirdiğinizde bu mesele çözülecektir. Sizlere hizmet etmek istiyoruz, birlikte çalışmak istiyoruz. Bize katılın. Dostlarınız, arkadaşlarınız, çiftçiler, üreticiler, esnaf, kadınlar, gençler, herkes katılsın. 7’den 70’e herkesi kucaklayacağız. Bu ülkeye demokrasiyi, huzuru, barışı getireceğiz.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap