SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu: 800 binden fazla kişi bin liranın altında aylık alıyor

Kılıçdaroğlu: 800 binden fazla kişi bin liranın altında aylık alıyor

22 Kasım 2019 Cuma - 12:27




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, israfın önlenmesine dikkat çekti. '25 yıllık israfı siz düşünün' diyen Kılıçdaroğlu, asgari ücret konusunda iddiasını sürdürdü.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de CHP’li belediye başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda, israfın önlenmesi ve şeffaflık konusunda teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, bin liranın altında emekli maaşı alanlar ile ilgili sözlerini tekrarladı ve SGK’nın sitesinde yer alan tabloyu gösterdi.

CHP lideri, konuşmasına israfın önlenmesi ile başladı ve,  “İki örnek vereceğim, İstanbul ve Ankara belediyelerimiz yalnızca 7 ayda bütçe fazlası verdi. 25 yıl içinde yapılan israfı düşünün. Harcanan paraları düşünün. Bir başkent başkent kimliğinden uzaklaştırıldı, bir kasabaya dönüştü neredeyse. Yüksek binaların olması oranın başkent olduğu anlamına gelmez. Orada siz vatandaşla güven içinde bir yönetim yapıyor musunuz? Ankara’nın kültürünü bütün dünyaya tanıtıyor musunuz? Tanıtmıyorsanız olmaz. Biz bunu yapıyoruz. Rica’yi de 25 yıl sonra kazandık. Seçimlerden sonra 820 bin lira borç ödendi, 600 bin lira da tasarruf yapıldı. O sebepten sizlere teşekkür ediyorum. Verdiğiniz mücadele bu ülkenin her insanına helal olsun dedirtecek. Size bir teşekkürüm daha var; şeffaflık. Belediye meclis toplantılarını canlı yapıyorsunuz. Düne kadar saydamlık denen bir kavram yoktu. Onların belediyelerinden bu yanıtı alamıyoruz ama bizim belediyelerimiz şeffaflık konusunda üstlerine düşeni yapıyorlar. Bu da bir ilktir.” dedi.

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI

Grup toplantısının ardından tartışma konusu olan asgari ücret ile ilgili sözlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu sözlerine “Bu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Eylül 2019 tarihli istatik tablosu. Benim değil Sosyal Güvenlik Kurumu’nun. Ne zaman, Eylül 2019. En Başta bin liranın altında emekli aylık alanlar var. Ne kadar, 847 bin 643 kişi. Ben doğruları söyledikçe onlar yalanla halkı kandırmaya çalışıyorlar. Gerek bu partinin genel başkanı olarak ben, gerek belediye başkanları olarak siz halka doğru söyleme konusunda bir geleneği özenle ve kararlılıkla sürdürmeliyiz. Ne söylerlerse söylesinler hangi gazeteleri olursa olsun, hangi televizyonları gerçeğin önünde hiç kimse bir engel olarak duramaz. Gerçek farklı bir şey. Acıdır gerçek biliyorum. Bazen birileri için sorunlu da olabilir onu da biliyorum ama gerçek değişmez. Güneş balçıkla sıvanmaz. 800 binden kişi bin liranın altında aylık alıyor. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler Türkiye’yi ne hale getirdiler. Cepleri için çalıştılar vatandaş için değil. Cepleri için çalıştılar, fakir fukura için değil. cepleri için çalıştılar, yakınları için, dünürleri için, oğulları için, torunları için çalıştılar…  Biz kimin için çalışıyoruz vatandaş için çalışıyoruz. Bu ülkede hiçbir ayrım yapmadan vatandaş için çalışıyoruz. Siyasette yeni bir süreci birlikte başlattık birlikte götüreceğiz” diye devam etti ve SGK sitesinden aldığı tabloyu gösterdi.

BELEDİYELERE KAYYIM ATAMASI

HDP’li belediyelere kayyım atamalarına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, “Demokrasi kültürü geliştikçe bu ülkede kişi başına düşen gelir de artar, yatırımcı geleceğini ön görür. Yargı bağımsızlığı olmadığı için, adalet duygusu zedelendiği için, parası olanın hapisten çıktığı için… Parası olanın hakkında iddianame bile hazırlanmayan bir dönem yaşıyoruz. Sizler belediye başkanı oldunuz, seçildiniz, daha koltuğunuz bile ısınmadı, bir vali görevden alınsın diye dilekçe yazıyor. Bu doğru değildir. Her siyasi parti doğal olarak bir başka partinin rakibidir. Ama her partinin ortak hedefleri vardır. Herkesin iş güç sahibi olması gibi. Eğer siz beğenmediğiniz bir partinin belediye başkanlarını neredeyse topluca görevden alıp yerine kayyım atıyorsunuz. Vatandaş hangi gerekçeyle oy kullandı peki? Sandığı koymasaydınız. Belediye meclisi var, maden başkanı görevden aldınız, belediye meclisi seçsin. Ona da izin vermediler. Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ben bunu söyleyince kızıyorlar sanıyorlar ki ben bir sırrı ifşa ettim. Hayır arkadaşım, bütün dünyanın bildiği bir şey bu. İster Amerika’ya ister battığı söylenen İskandinavya’ya gidin. Bu gerçekler bizim canımızı acıtıyor.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap