SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kemal Kılıçdaroğlu: Selahattin Demirtaş tahliye edilmeli

Kemal Kılıçdaroğlu: Selahattin Demirtaş tahliye edilmeli

26 Aralık 2020 Cumartesi - 11:19




Kemal Kılıçdaroğlu, AİHM'in kararının uygulanması gerektiğini belirterek "Karar uymam dersen faturası ağır olur" dedi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör soruşturmasında tutuklanan Selahattin Demirtaş hakkında AİHM tarafından alınan kararı değerlendirdi.

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen CHP Lideri, Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi, aksi takdirde bunun Türkiye'ye faturasının ağır olacağını ifade etti.

"FATURASI AĞIR OLUR"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kararın uygulanması zorunlu. Karara uymam dersen hem Avrupa’dan tecrit oluyorsun hem de kendin Anayasana uymuyorsun. Böyle bir durum, demokrasi algısını sıfıra indirir. Faturası ağır olur. Peki uygulanmaması şaşırtıcı mı olur? Hayır." şeklinde konuştu.

HDP İSTEDİ CHP'DEN ART ARDA SESLER YÜKSELDİ


Hatırlanacağı üzere; CHP'nin gizli ittifak ortağı HDP, Selahattin Demirtaş konusunda tüm muhalefet partilerinin açıklama yapmasını istemişti.

Bu çağrı üzerine ilk açıklama CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Ardından da  Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok CHP'li isim, Demirtaş'ın tahliyesini istedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap