SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kemal Kılıçdaroğlu; ''Seçilmiş başkanın hakları gasp edildi”

Kemal Kılıçdaroğlu; ''Seçilmiş başkanın hakları gasp edildi”

16 Haziran 2019 Pazar - 17:45




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın İstanbul Güngören’de düzenlediği “İstanbul’da Yaşayan Gaziantepliler Buluşması” programına katıldı.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın İstanbul Güngören’de düzenlediği “İstanbul’da Yaşayan Gaziantepliler Buluşması” programına katıldı.

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Geçen hafta İstanbul’da bulunan Gazianteplilere yönelik ziyaret programı düzenleyerek Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek veren Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın İstanbul Güngören’de düzenlediği “İstanbul’da Yaşayan Gaziantepliler Buluşması” programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. İstanbul’da yaşayan Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, CHP Parti Meclis Üyesi Erdoğan Toprak, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Muğla Milletvekili Burak Erbay, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, CHP İngiltere Birlik Başkanı Kazım Gül, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu CHP Güngören İlçe Başkan Temel Akkoç ve Karkamış İlçe Başkanı Mehmet Polat katıldı.

Salona girerken çiçekler ve zılgıtlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantepliler ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 




“Gaziantep büyük bir saygıyla anılır”

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği mücadeleden dolayı Gaziantep’in ve Gazianteplilerin Türkiye’nin her bölgesinde saygıyla anıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Gaziantep deyince aklıma haksızlık ve zulümle mücadele eden bir kent gelir. Haksızlığa ve zulme karşı mücadele etmek milli mücadele savaşının ana omurgasını oluşturan bir fikirdir. Bu fikirle yola çıkan bir Gaziantep ve Gazianteplilerin yazdığı bir tarih var. O tarih türkülerle, öykülerle bezenmiştir. Vurun Antepliler namus günüdür Kurtuluş Savaşı’nın türküye dökülmüş halidir. O nedenle Türkiye’nin neresinde yaşarsak yaşayalım Gaziantep’i ve Anteplileri hepimiz saygıyla anarız” dedi.




“Haksızlığa karşı susmayacağız”

31 Mart’ta gerçekleştirilen İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun hak ettiği mazbatasının haksız şekilde elinden alındığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Haksızlığın karşısında duracaksak, haksızlıkla mücadele edeceksek Ekrem İmamoğlu’na geçen seçimde oy vermemiş olsak bile 23 Haziran Pazar günü sandığa gidip oy vermek zorundayız. Haksızlık karşısında susan eğer dilsiz şeytandır diyorsak o zaman haksızlığa karşı susmayacağız. Demokratik haklarla sandığa gidip oyumuzu kullanarak mazbatayı yeniden asıl sahibi Ekrem İmamoğlu’na vereceğiz. Bu haksızlığa karşı hep birlikte mücadele vereceğiz. 18 günde yaptıklarını ve 5 yılda yapacaklarını hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Seçilmiş başkanın hakları gasp edildi”




Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, programda yaptığı konuşmada, Gaziantepli hemşerileriyle İstanbul’da bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Ekrem İmamoğlu’nun Sadece İstanbulluların değil, Türkiye’nin gönlünü kazandığına dikkat çeken Ali Doğan, “Zaferi güçlü zorbalar da elde eder asıl olan saygın bir zafer elde edebilmektir. Saygın zafer ise ancak gönülleri fethedip güzel ahlak ile elde edilir. Ekrem Başkanımız ve ekibi 31 Mart gecesi büyük bir özveri göstererek haklı bir mücadele ortaya koymuştur. Seçilmiş başkanımızın hakları hukuksuz şekilde gasp edildi. Ekrem Başkanımızın bir sözü var “Ne hak yerim ne de hakkımı yediririm” aslında yenilen bu hak sadece Ekrem İmamoğlu’nun hakkı değil,  82 milyonun hakkıdır” şeklinde konuştu.

“Hak, hukuk, adalet yolunda üzerimize düşeni yapacağız”




Başkan Doğan, İstanbul’da yaşayan Gazianteplilerin 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’na gerekli desteği vereceğini belirterek “Milli mücadelede büyük bir kahramanlık destanı yazarak Gazilik unvanını alan Kıraç Ata’nın, Şahinbey’in torunları 23 Haziran’da da hak, hukuk ve adalet yolunda üzerine düşeni yapacaktır. Bizler Gaziantepliler olarak Ekrem İmamoğlu’na destek verip 82 milyon vatandaşımızın da demokrasi mücadelesine katkı sağlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

Doğan, ‘İstanbul’da Yaşayan Gaziantepliler Buluşması’ programına katılım sağlayan Gaziantepli hemşerilerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir ve Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na Karkamış’ın tarihi zenginliğini yansıtan Hitit motifi çalışması takdim edildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap