SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan kaçacak" dedi! Ankara kulisleri karıştı

Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan kaçacak" dedi! Ankara kulisleri karıştı

26 Mayıs 2022 Perşembe - 09:35




Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının Ankara kulislerine yansımasını yazdı.





Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının Ankara kulislerindeki yansımasını ölçtü. "Başkentin siyasi kulislerine önceki gece müthiş bir heyecan hakimdi." diyen Ahmet Takan, " SADAT genel merkezi baskınının ardından Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu hamleyi CHP’nin bazı kurmaylarına sordum, “Bürokrasideki direnci kırmaya yönelik esaslı bir hamle” değerlendirmesini yapanlar vardı." yazdı.

"BÜROKRASİNİN DİRENCİ TAM MANASIYLA KIRILMAZ"

"Ankara bürokrasisini çok iyi tanıdığıma inanıyorum." diyen Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan şu ifadeleri kullandı:

"O yüzden iddia ile derim ki; sağlam anketler, CHP’nin yüzde 30’u azıcık geçtiğini gösterene kadar bürokrasinin direnci tam manasıyla kırılmaz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu iddiasında yüzde yüz elinde çok sağlam belgeler vardır. Ha, o belgelerin bir kısmı da Ankara bürokrasisinden kendisine ulaşıyordur. Ancaak!.. Teşbihte hata olmaz; Ankara bürokrasisi atları yarıştırmayı  pek sever!.. Kimin kazanacağını da öyle ölçer biçer!.."

İşte, Korkusuz yazarı Ahmet Takan'ın o yazısı:


Pekii… Ankara bürokrasisi ne diyor?..

Başkentin siyasi kulislerine önceki gece müthiş bir heyecan hakimdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında saat vererek attığı işaret fişeği siyaseti uzaktan yakından izleyen herkesi sosyal medyanın başına dikti. Yapılan tahminlerin çoğunun tutmadığını gözlemlerine dayanarak söyleyebilirim. “Yeni bir yolsuzluk dosyası açıklayacak” tahmininde bulunanlar kısmen isabet ettirmiş oldular.

Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ın kaçış planı” diye duyurduğu videoda, “Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kuruyorlar ABD’de. TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti” iddiasında bulundu. Ben, Erdoğan’ın ABD’ye kaçacağı düşüncesine inanmayanlardanım.  Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında asıl dikkatimi çeken husus bürokratlara seslenişiydi:

“Sarı bürokratlar. Sizler devleti, kanun dışı talimatlara uyarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey, skandalla yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım, komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak, çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum, ‘sarılar.’ Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü, hiç gündemlerinde yoksunuz.”

★★★


SADAT genel merkezi baskınının ardından Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu hamleyi CHP’nin bazı kurmaylarına sordum, “Bürokrasideki direnci kırmaya yönelik esaslı bir hamle” değerlendirmesini yapanlar vardı. 35 yıllı aşkın gazetecilik deneyimleriyle –hangi iktidar gelirse gelsin- Ankara bürokrasisini çok iyi tanıdığıma inanıyorum. O yüzden iddia ile derim ki; sağlam anketler, CHP’nin yüzde 30’u azıcık geçtiğini gösterene kadar bürokrasinin direnci tam manasıyla kırılmaz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu iddiasında yüzde yüz elinde çok sağlam belgeler vardır. Ha, o belgelerin bir kısmı da Ankara bürokrasisinden kendisine ulaşıyordur. Ancaak!.. Teşbihte hata olmaz; Ankara bürokrasisi atları yarıştırmayı  pek sever!.. Kimin kazanacağını da öyle ölçer biçer!..

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap