SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kemal Kılıçdaroğlu: Emperyal güçlerin Avrupa'daki maşası Erdoğandır

Kemal Kılıçdaroğlu: Emperyal güçlerin Avrupa'daki maşası Erdoğandır

10 Mayıs 2022 Salı - 14:24




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Kemal Kılıçdaroğlu 'İnsan utanır biraz milletin içine bile çıkamaz. Emperyal güçlerin Avrupa'daki maşası Erdoğandır.' dedi. İşte ayrıntılar...





CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında canlı yayında konuştu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar;

Devlet şahsileştirilemez

-Her birimizin endişeleri var ama düşüncelerimizi güzel şekilde yönetmek zorundayız. Bu karamsar tablodan Türkiye'yi çıkarmak zorundayız. Biz neyi nasıl yapacağımızı, hangi araçları nasıl kullanacağımızı biliyoruz. Çünkü devlet şahsileştirilemez.

-Engellilerle ilgili güzel önerilerimiz var. Sivil toplum örgütlerine göndereceğiz. İki alan şahsileştiriliyor. Ekonomi ve dış politika. Her açıklanan program ekonomiyi kötüye götürüyor.

-Ekonomi akıl, bilim liyakatle yönetilir. Üniversiteyi bitiren herkes apandist ameliyatı yapacak değil. Her alanın uzmanı var. Hangi ülke gelişmiştir. Küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülke gelişmiş ülkedir.


-Suriye konusu ve sığınmacılar. Bu konuda iddialıyım. En ciddi çalışan 2011 tarihinden bu yana en tutarlı konuşmaları yapan parti biziz. Ve biz komşumuzda olanların bizim ülkemize yansımasını farkediyoruz.

-Eylül 2011'de Suriye'de savaşla ilgili  'yanlış yapıyorsunuz bu felaket olur' dedik. Bütün komşularda olumsuz tablo yaratacaktır dedik. Ülkemizi düşündük. İktidar ve muhalefet dış politikayı milli bir politikaya oturtmalıdır dedik. Bunların tamamını reddettiler.

Soru önergelerimize yanıt bile vermediler

-Suriye'yle ilgili 91 Meclis araştırma önerisi verdik. Yanıt bile vermediler. Kibirle bir devlet yönetilmez.

-Böyle bir devlet yönetimi hiç olmadı ülkede. Nisan 2012'de Arap Baharı konferansı oldu. Biz Arap dünyasının yabancısı değiliz konferansa yetkilileri çağırdık. Bu sorun nasıl aşılır diye çözüm ürettik. Erdoğan meşhur lafını söyledi: 'Emevi Camisi'nde namazımızı kılacağız' dedi. Görüyor musunuz kibri. Türkiye'yi bu hale getirdi. 3milyon 600 bin Suriyeli ülkemize geldi.


-İnsan utanır biraz milletin içine bile çıkamaz.

-Suçlu Suriyeli'de değil ki durumu yönetemeyende.

Erdoğan izin alamadığı için Suriyeli sorununu çözemiyor

-BM'ye Suriyeli'deki savaşın bitmesi gerektiğini söyledim. İnsanların öldüğünü söyledim. Erdoğan yapamadı bunu. Niçin. Patrondan izin alamadığı için. Emperyal güçlerden izin alamadığı için.

-Göl dalgası geldi. 3 milyon 600 bin rakam. Sınırdan kimin girdiği belli değil.


-AB 'göndermeyin 3 milyon Avro vereceğiz bize göndermeyin' diyor. Biz de diyoruz ki 'biz size 6 milyon Avro verelim siz tutun' rest mi rest.

-İnsan para karışığını iradesini satar mı ya. Sığınmacılar için Türkiye hapishaneleri oldu. AB Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istiyor. Geri kabul anlaşması başımıza bela oldu niye demiyorsun? Bunu imzalayan zatın adı ne?

Erdoğan itiraf etti

-5 Aralık 2017 Erdoğan'dan tarihi bir itiraf geldi. Türkiye'nin yüz karası olması gereken cümle: 'Özgür Suriye Ordusu'nu senden önceki Obama'yla birlikte kurduk ya....Emperyal güçlerin Avrupa'daki maşası Erdoğandır.

-53 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sivil. Suriye'yi bu hale getiren kim? Emperyal güçlerin taşeronluğunu yapan kim?


Rüzgar gülünden lider olmaz

-Dünya lideriyim diyor. Lider dediğin tutarlı adam olur. Rüzgar gülünden lider olmaz.

-Kendi ülkende mücadeleni yap. Çocuk olsan, kadın olsan anlarım. Biz kendi evlatlarımızı gönderiyoruz onlar şehit oluyor. Bu ülkeyi yöneten kişi onların hesabını soracağına gidip Putin'in kapısında bekliyor. Buna benzer başka bir örnek var mı? Sen hiç gördün mü başka bir ülkenin liderinin kapıda dakikalarca beklediğini?

-Biz bölge sorununun çözülmesini, Orta Doğu'daki dramın çözülmesini istiyoruz.

İçişleri Bakanı kendilerini dünyaya ihbar etti


-2019'da Uluslarası Suriye Konferansı'nı topla dedim. Bütün ülkelerden insanlar geldi. CHP olarak düzenledik. Suriyeliler bugün itilip kakılan insanlar olarak aramızda. Devleri yönetenler itiraf ediyor. İçişleri Bakanı söylüyor. Suriyelileri çalıştır hakkını ye ve bunu İçişleri Bakanı olarak dünyaya ilan et.

-Böyle bir tabloyla ilk defa karşılaşıyorum. Kendilerini dünyaya ihbar ediyorlar.

-En az 2 yıl içinde 'davurla zurnayla ülkelerine göndereceğiz diyordum'. 8 ekim 2021'de yapacaklarımı anlattım. Yollarını, kreşlerini yapacaklarını, 'burada yarı açık yarı tok nasıl çalışacaksınız' dediğimde gideceklerini söylediler.

-A Haber'de dahil havuz medyası da dahil kaçakların sayısını açıklıyor.

-Havuz medyası 'Sınırlarımız Cumhuriyet Tarihi'nin en güçlü dönemini yaşıyor' diye haber yayınlıyor sürekli. (Aynı gazetelerden kaçak haberleri okudu) Peki bunlar hangi ülkede oldu.

-Sınırlarımızı herkes elini kolunu sallayarak geçiyor. Herkes Saray'a bakıyor. Çünkü kimsenn yetkisi yok. Öngörüde akıl sorgulama yetkisi yoksa düzen de olmaz. Emperyal güç emir veriyor. Bunlar da yapıyor.

Erdoğan saat başı görüş değiştiriyor

-Türkiye derin bir krizin içine adım adım gidiyor. Sığınmcılar konusunda bir toplumsal tepki oluşmuşsa ki bu tepkiyi kaşımamak lazım. Erdoğan saat başı görüş değiştiriyor. 'Göndereceğiz' diyor, 'misafirimiz' diyor. Akıl yok, öngörü, planlama yok.

-Sınırlarımızdaki tabloyu herkes biliyor. 3 büyük şebeke bunu yapıyor. Gruplar halinde insan kaçakçılığının yanında, esrar vs. her şekilde  her türlü kaçakçılık yapmak mümkün.

Sığınmacılara neden vatandaşlık veriyorsunuz?

-Sığınmacıların gerçek kimliklerini tesbit ettiniz mi? Neden vatandaşlık veriyorsunuz? Bu sorulara cevap yok.

-Bir kaçak istilası altındayız. Gerginlik artıyor. Tehlikeli bir durum bu. Gidin İstanbul'a gettolar var.

-Buralar birer bomba gibi .Sağduyuyla çözmek zorundayız. Aynı zamanda sorumlu bir siyaset yapmak zorundayız. Gerginliğin artmasının ülkemize bir faydası yok. 2 yılda göndereceğiz. 

Erdoğan milletin huzurunu parayla satan kişidir

-Milletimizin alnına ırkçılık lekesini sürdürmeyeceğiz. Vicdan sahibi herkesi bildiği gibi suçlulardan birinin adı Erdoğandır. Gettolar öyle oluştu. Avro'lar yüzünden. 

-'Avrupa halkları huzur içinde yaşıyorsa Türkiye sayesindedir' diye tweet atıyor. Paranı ver ne yapıyorsan yap. Erdoğan milletin huzurunu parayla satan kişidir, tahsildardır. Tabii ki Avro, dolar olacak. Çık bunun hesabını ver. Avrupalılar rahat etsin diye bu ülkenin dokularıyla oynadın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap