SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kemal Kılıçdaroğlu: ''Bu tablo Türkiye tablosu''

Kemal Kılıçdaroğlu: ''Bu tablo Türkiye tablosu''

18 Şubat 2020 Salı - 14:04




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Kürsüye bir çizimle çıkan Kılıçdaroğlu "Bu tablo Türkiye tablosu. Bu tablonun arkasında çocuğunu akşam yatağına aç yatıran annenin dramı var. Bir tarafta işsizlik bir tarafta yedikçe doymayan bir grup var" diye konuştu





Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

GEZİ PARKI DAVASI

"Bugün önemli bir dava görüşülüyor. 16'ncı duruşma yapılıyor. Gezi olayları bir ülkenin genç, yetenekli, okumuş gençlerinin bir baskı rejimine karşı tepkileridir. Bu gençlerimiz ülkelerini seviyorlar. Biz düne kadar gençler bu ülkenin sorunları ile ilgileniyor mu derken, gençlerin bizden daha iyi sorguladıklarını gördük. Gezi eylemlerini bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor. Bir dönemin savcılarının hazırladığı iddianamelerle bizim gençlerimiz, akademisyenlerimiz, sanatçılarımız yargılanıyor. Bunlar doğru değildir. Adalet denilen kavramın içini boşaltmamak gerek. Gezi olaylarından çok zaman geçti. Çok sayıda gencimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin tamamı iktidarın baskısıyla hayatını kaybetti. Hiçbiri eline silah almadı. Ramazan Bayramı'nda hep beraber namazlarını kıldılar, yeryüzü bizim ibadet alanımızdır dediler.

AİHM'İN OSMAN KAVALA KARARI

Osman Kavala 840 gündür tutuklu. AİHM kararı çıktı, serbest bırakılmalı dedi. Bir üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uygulamıyorsa, 'Bu ülkede adalet var mı' diye sorabilir miyiz? AİHM kararlarının uygulanmasını öngören bizim Anayasamız. Bunlar yanlış. Bunlardan zarar gören Türkiye ve Türkiye'nin itibarı. Türkiye'nin imajını zedeliyorsunuz. Hepimiz davanın adalet içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. 


Her şeye rağmen birlikte yaşamalıyız. Biz demokrasiyi savunacağız. Her inanca, her kimliğe, her yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Siyasetteki kini, öfkeyi bir tarafa bırakmalıyız. Yargıyı kullanarak gençlerden intikam alınmaz. Onlar bizim evlatlarımız. Aklımızı kullandığımızda tüm sorunları aşabiliriz. Aklı kullanmak kadar güzel bir şey yoktur. En değerli hazinemiz akıldır.

21. yüzyılda ben her şeyi bilirim demek dünyanın en büyük yalanıdır. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN SORULAR

Bugünkü Türkiye'den söz edelim. Vatandaş neden perişan? Neden işsizlik var? Almanya ile nüfusumuz aynı aşağı yukarı, toprak bütünlüğümüz de aşağı yukarı aynı. Almanya işçi arıyor, bizde işsizlik var. Neden? Neden hapishaneler tıka basa dolu? Neden? Neden Orta Doğu bataklığından şehitlerimiz geliyor? Neden sırtını saraya dayayanlar hapse girmiyor da, diğerleri giriyor? Neden? Neden görüşünü açıkladı diye üniversiteden yüzlerce akademisyen atılır? Neden? Bir alimin dünya için ne kadar değerli olduğunun acaba farkındalar mı? 'Alimin ölümü alemin ölümü gibi' dire peygamber. 

Yine değerli arkadaşlarım; 83 milyon vatandaş vergi verirken devleti yönetenler kendi yönettikleri devlete vergi vermemek için yasayı dolanırlar. Neden? Herkes vergi öderken yönettikleri devlete vergi vermemek için aile boyu Türkiye Cumhuriyeti devletinin vergi dairelerine kumpas kurup vergi vermezler? Bunu her vatandaşın sorması lazım. 


"BU TABLO TÜRKİYE TABLOSUDUR"

Bakın bu tablonun arkasında işsizlik var, çocuğuna yemek götüremeyen ebeveynler var. Çocuğumu okula gönderiyorum, neden hiçbir çocuk doğru dürüst eğitim almıyor. Neden on binlerce aile çöp konteynerlerinden besleniyor? Ama hayatın gerçeği. Birçok insan göreceksiniz o çöp konteynerlerinin yanında. Akşam gidin pazarlara. Pazarcı tezgâhı toplar, o fakir fukara da oralardan artıkları toplar. Bu gerçeği vicdanları yaralamaması mümkün değildir. 

En son İsviçre'den saman ithal ettik. Senin artık bu gidişe dur demen lazım kardeşim. Helalinden dur demen lazım. Yaptığınız yanlıştır demen lazım. Yozgat'ın kokulu mercimeğini dünyaya tanıtman lazım senin demen lazım .Bunları soruyorum, aklımızı kullanacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap