SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karamollaoğlu'ndan Suriye savaşı nokta tespiti: İlk adımları AKP attı

Karamollaoğlu'ndan Suriye savaşı nokta tespiti: İlk adımları AKP attı

16 Nisan 2022 Cumartesi - 12:37




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında Suriye'deki iç savaşın sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu söyledi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün akşam Habertürk TV’de “Enine Boyuna” canlı yayın programında açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu konuşmasında Türkiye’nin dış politikası ve göç politikası doğru mu sorusuna cevap verdi. Suriye iç savaşına değinen Temel Karamollaoğlu, “Türkiye olarak bunların kendi memleketlerine dönmelerini arzu ederiz. Onlar da arzu ederler. Ama kendi memleketlerinde o ortam oluşturulmadan zorla hadi bakalım kendi memleketlerinize dersek bunu ben doğru bulmam.” dedi.

SURİYE'Yİ KARIŞTIRAN İLK ADIMLARI AK PARTİ HÜKÜMETİ ATTI

AK Parti hükümetinin Suriye iç savaşındaki rolünün altını çizen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Maalesef Suriye’yi karıştıran ilk adımları AK Parti hükümeti attı. Suriye kan gölüne döndü. 30 milyon Suriyelinin yarısı yer değiştirdi. Elbette bu problemlerin çözülmesi icap eder. Türkiye doğru karar verip, biz Suriye sorununu çözeceğiz, gerekli adımları atacağız derse, adımlar atılabilir. Büyük kısmı kendi memleketlerine dönmek ister.” diye konuştu.

ZORLA HADİ MEMLEKETLERİNİZE DERSEK DOĞRU BULMAM

Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasının ilgili kısmı şöyle: “Tabii çok zor mesele. Ben şahsen Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin veya başka ülkelerden gelenlerin, Orta Asya'dan ciddi manada göç var. Çobanlık onların mesleği. Şu anda kimsenin çıkıp da dağ başında sürülerin başında olmayı düşünmüyor. Ama onlar rahatlıkla bunu yerine getiriyor. Suriyelilerden bir kısmı yerleşik hale gelmişler, iş kurmuşlar. İstihdam sağlıyor, ihracat yapıyorlar. Bir kısmı da tamamen gariban, yardıma muhtaç kimseler. Biz elbette Türkiye olarak bunların kendi memleketlerine dönmelerini arzu ederiz. Onlar da arzu ederler. Ama kendi memleketlerinde o ortam oluşturulmadan zorla hadi bakalım kendi memleketlerinize dersek bunu ben doğru bulmam. Maalesef Suriye’yi karıştıran ilk adımları AK Parti hükümeti attı. Suriye kan gölüne döndü. 30 milyon Suriyelinin yarısı yer değiştirdi. Elbette bu problemlerin çözülmesi icap eder. Türkiye doğru karar verip, biz Suriye sorununu çözeceğiz, gerekli adımları atacağız derse, adımlar atılabilir. Büyük kısmı kendi memleketlerine dönmek ister. İktidarın hakim olduğu bölgede buraya göç eden Suriyeli varsa aynı yere dönmesini beklemek büyük risk barındırır. İhtiyatlı hareket etmenin faydası vardır diye düşünüyorum.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap